RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Deilig med en tur ut!

Sist oppdatert:
Drapsdømte Per og Veronica Orderud hadde sin første permisjon i går. - Dette var deilig. Dette var hyggelig, sier Veronica Orderud.

Ekteparet fikk noen timer sammen på juleperm i julegave fra Skien fengsel i går. Dagen ble brukt hos tanten til Veronica som bor i et hus et kvarters tid unna fengselet. Onkelen hentet ekteparet klokka 08.00 og de kjørte rett til huset der tanten ventet.

Der forklarte onkelen til pressen at Per og Veronica hadde undertegnet en avtale med fengselet om at de ikke skulle opptre offentlig i media, og at det derfor ikke var aktuelt med kommentarer.

Per Orderud som av mange blir omtalt som en «stille type» var taus så lenge pressen var til stede, men han sparte ikke på smilene. Det gjorde heller ikke Veronica som smilte fra øre til øre og synes det var deilig med en luftetur.

- Dette var deilig. Dette var hyggelig. Deilig å komme seg ut litt, sa Veronica Orderud til TV 2.

Noe av det første ekteparet gjorde var å skifte til finere klær. Rundt ti tiden rullet en liten gul bil inn på gårdplassen. I bilen satt Veronicas advokat, Heidi Yssen, som tok ekteparet med på en kjøretur.

Også tanten synes det var hyggelig å ha det drapsdømte ekteparet på besøk. Tidligere har hun bare kunnet besøke de to en og en.

- Endelig kunne vi få treffe dem sammen. Det var veldig hyggelig. I fengselet har vi bare kunnet besøke dem en og en. Nå kunne vi prate med dem begge to samtidig, sier Bjørg Holen til VG.

Etter tolv timer gikk turen tilbake til Skien fengsel der de to fortsatte å sone sine 21 år i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere