*Nettavisen* Nyheter.

- Deltidsforeldre diskrimineres

Likestillingsombudet mener reglene for deling av reiseutgifter etter samværsbrudd er kjønnsdiskriminerende. Hun vil endre barneloven i fars favør.

14.01.05 09:51

Ifølge barneloven skal foreldrene dele på reisekostnadene i forbindelse med samvær mellom barn og samværsforelder. Men dersom den som har den daglige omsorgen nekter å betale, er deltidsforelderens eneste sanksjonsmulighet å gå til retten, skriver Dagsavisen. I praksis betyr dette stort sett far, ettersom 90 prosent av samværsforeldrene er menn.

Til sammenlikning finnes det en rekke ordninger som gir mor pengene hun har krav på dersom far ikke betaler barnebidrag. Da kan mor ganske enkelt henvende seg til trygdeetaten og få et bidragsforskudd, og det pålagte bidraget kan trekkes fra farens lønn.

Likestillingsombudet mener regelverket bryter med Likestillingsloven.

- Fordi det som oftest er slik at far har samværsrett og mor den daglige omsorgen, innebærer forskjellene i regelverket etter mitt syn at menn stilles dårligere enn kvinner, skriver likestillingsombud Kristin Mile i et brev til Foreningen 2 Foreldre, ifølge Dagsavisen.

Hun har bedt departemenetet om å ta initiativ til å endre reglene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag