- Den største luftromsendringen noensinne

HOLDER IGJEN: - Det er nødvendig med noen begrensninger på hvor mange som kan fly samtidig, fram til vi ser at alt fungerer som forventet, sier Avinor.

HOLDER IGJEN: - Det er nødvendig med noen begrensninger på hvor mange som kan fly samtidig, fram til vi ser at alt fungerer som forventet, sier Avinor. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Avinor sier reisende må forvente forsinkelser ved Værnes, Flesland og Sola lufthavner.

10.11.14 15:22

OSLO (NTB): Torsdag gjennomføres den største luftromsendringen noensinne i Norge. Da får store deler av Midt- og Vest-Norge nye inn- og utflygingsruter.

Venter forsinkelser

I forbindelse med innføringen er det ventet forsinkelser ved Værnes, Flesland og Sola lufthavner. Endringen gjøres for å legge til rette for vekst i flytrafikken, effektiv drift og økt sikkerhet.

- Sikkerhet først

- Når vi gjør slike endringer, er hensynet til flysikkerheten alltid det viktigste. Derfor er det nødvendig med noen begrensninger på hvor mange som kan fly samtidig, fram til vi ser at alt fungerer som forventet, sier kommunikasjonssjef i Avinor Flysikring, Kristian Løksa i en pressemelding.

Endringene berører Vestlandet, Møre og Trøndelag – hvor det blir nye ut- og innflygingsruter for 16 lufthavner, inkludert de tre store lufthavnene Sola, Flesland og Værnes.

Fakta

Ny innflyging på 16 flyplasser

Forsinkelsene som er varslet ved de disse flyplassene, kan også føre til følgekonsekvenser for trafikken ved de øvrige lufthavnene i Norge, opplyser Avinor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.