Gå til sidens hovedinnhold

- Denne saken tar kaka, og det er typisk norsk

Ber Faremo gripe inn i saken mot Flå-lensmannen.

Historien om Flå-lensmann Geir Vidme som grep inn og reddet et eldre ektepar på sin egen fritid har fått stor oppmerksomhet på nettet siden Nettavisen omtalte artikkelen i Hallingdølen lørdag.

Flesteparten av de store mediehusene har omtalt saken, og Vidme har fått mye ros og støtte på Facebook og Twitter.

Nå mener lederen for justiskommiteen på Stortinget, Per Sandberg(Frp) at byråkratiet har tatt fullstendig overhånd i Norge, og at justisministeren burde gripe inn og prøve å sette en stopper for den pågående etterforskningen av lensmannen som han mener gjorde en heltedåd.

Typisk norsk
- Hvilket signal er det man sender når en lensmann får kritikk for å gripe inn fordi responstiden var for kort. Hva skal folk tenke da? Kanskje hadde det vært bedre hvis han hadde stoppet på en bensinstasjon og kjøpt en pølse og brus før han dro til huset. Denne saken tar kaka, og det er typisk norsk, sier han til Nettavisen.

Hva mener du med typisk norsk?

- Man rir paragrafer, forskrifter og regelverk til det ytterste. Betydningen av ansvar har i kjølvannet av 22.juli-saken blitt å sitte stille på kontoret sitt og skyve ansvaret over på andre. Dette er helt vanvittig, og Spesialenheten må skjønne at de ikke kan gå videre med dette. Politiet har mer enn nok problemer som det er, post 22. juli, sier han.

Faremo bør gripe inn
Han mener at justisminister Grete Faremo nå burde gå ut og være tydelig overfor Spesialenheten på at man burde la saken ligge.

Selv om statsråder ikke har myndighet til å formelt gripe inn og henlegge slike saker, tror Sandberg at signaleffekten fra Faremo ville være nok til at saken ville blitt lagt død.

- Jeg er interessert i å finne ut hva hun mener om denne saken. Det hun burde gjøre er i hvert fall å gå ut og si klart og tydelig ifra om at hun er enig med lederen for justiskommiteen i denne saken, sier en oppgitt Per Sandberg.

- For vanlige folk så virker jo det veldig tullete, sier justispolitisk talsmann i Høyre, André Oktay Dahl til TV 2.

Stortingsrepresentanten er redd for at dagens regelverk hindrer politiet i å gripe inn.

- Jeg skal ikke gå helt inn i saken, men det kan tyde på at vi har et politi som i for liten grad har muligheten til å handle, fortsetter han.

Hovedpersonen selv, er fortsatt klar på at han ikke ønsker mer oppmerksomhet rundt sin person, men medgir at han har fått svært mange støtteerkleringer fra fjern og nær.

Mange raksjoner
- Jeg har gjort en jobb, og fått tilbakemeldinger fra veldig mange om at det jeg gjorde var riktig. Jeg har sagt det jeg ønsker å si til Hallingdølen, og vil ikke si noe mer nå, sier han som for øyeblikket er Norges mest populære lensmann.

En støttegruppe ble opprettet lørdag 18. august, og hadde søndag ettermiddag allerede fått over 21.000 medlemmer.

På veggen til gruppen går nå diskusjonen for fullt, og alle ser ut til å være enige om at Vidme gjorde det eneste riktige

«Fremragende innsats og et godt medmenneske, all ære til Geir Vidar Vidme»

«Jeg vil heller ha 100 politifolk som Geir Vidar, enn 1000 politifolk som jobber 08-16 og legger igjen skiltet på jobben!! Sånne som deg bidrar til et tryggere samfunn!! All honør og støtte til Geir Vidar!!»

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley