- Dere dømmer en uskyldig

Aktors påstand er 16 års fengsel for drapet på Annie Bergliot Olsvik. Før saken ble tatt opp til doms mandag, bedyret Sarahan Bin Jassam Najli (32) nok en gang sin uskyld.

Aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen mener Najli drepte den 83 år gamle kvinnen med over ti øksehugg 14. juni i fjor. Mandag la han ned påstand om 16 års fengsel.

- Jeg begikk aldri drapet. Jeg sverger på det, forsikret Najli før konstituert sorenskriver Arne Vikse avsluttet rettsforhandlingene i Haugesund tingrett mandag ettermiddag.

Najlis tidligere kamerat, Yusuf Imran Ishtaw Imsheri (35), er tiltalt for grovt ran med døden til følge. Aktors påstand er ni års fengsel. Også Imsheri hevder han er uskyldig etter tiltale, men erkjenner at han brøt seg inn i Olsviks hus for å stjele.

- Det er grovt tyveri. Et sjofelt tyveri, men ikke ran, hevdet Imsheris forsvarer, advokat John Christian Elden i sin prosedyre. Han påpekte at Annie Bergliot Olsvik allerede var død da Imsheri gjennomsøkte huset for verdier. Dermed kan ikke Imsheri dømmes for ran, men for tyveri.

Najlis forsvarer, advokat Odd Kristian Johansen, la ned påstand om full frifinnelse for sin klient. Han viste til bevisene i saken som han mener peker ut Imsheri som den skyldige.

- Det er uomtvistelig at en av disse to har utført drapshandlingen, men det kan ikke legges til grunn at Najli har forvoldt Annie Olsviks død, sa Johansen.

Najli vil anke umiddelbart dersom han dømmes for drapet, opplyste Johansen. Dom faller 5. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag