*Nettavisen* Nyheter.

- Dere minner om «Komiske Ali»

Foto: (Foto: David Brændeland)

Dagfinn Høybråten (KrF) mener regjeringens virkelighetsoppfatning minner om den til «Komiske Ali» fra Irak-krigen.

19.10.06 07:22

Sammenlikningen kom i onsdagskveldens store partilederdebatt i Holmgang på TV 2.

- Gjør det vi skal
- Dere minner litt om komiske Ali, som har en helt annen virkelighetsoppfatning enn det folk har, sa Dagfinn Høybråten i en kommentar til regjeringens tilfredshet med seg selv målt opp mot velgeroppslutningen.

- Det må jo være en grunn til at hundretusenvis av velgere har forlatt dere, sa Høybråten.

- Vi gjør det vi har sagt vi skal gjøre, og skaffer landet en ny kurs, kontret statsminister Jens Stoltenberg, og minnet om at regjeringen først skal dømmes i 2009.

Hett om gass
Onsdagens partilederdebatt kom på regjeringens 366 dag i stolene sine. I en heller rolig debatt, til Holmgang å være, ble det dog litt temperatur rundt Sør-Afghanistan og gass. At alle politikerne, og deres rådgivere, etterpå syntes å mene at nettopp de hadde kommet godt ut av dette forteller vel sitt om LAV temperatur.

Avgjørende for NATO
- Det som nå skjer i Sør-Afghanistan er helt avgjørende for Natos troverdighet, sier Lars Sponheim. Han beskrev onsdagen som nok et eksempel på politisk rot fra regjeringen, og sa at den er mer opptatt av å holde orden på seg selv - enn å styre landet.

Dette understreket han ved å minne om at Kristin Halvorsen tidlig på dagen nektet å si noen ting om saken, og at regjeringen innkalte til pressekonferanse i Stortinget klokken 15.00 onsdag – for å fortelle at regjeringen sa nei til å sende flere soldater til Sør-Afghanistan.

Utenrikspolitisk brudd
- Summen av dette er at den utenrikspolitiske opposisjonen vi har hatt i Norge i 30 år er kommer inn i regjeringskontorene, sa Dagfinn Høybråten – med klar adresse til SV. De to fikk full støtte av både Erna Solberg og Siv Jensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sistnevnte var tidligere på dagen rasende på regjeringens fremgangsmåte i saken, og tok initiativet til et sint brev, som fører til at Forsvarsministeren og Utenriksministeren må «på teppet» i Stortinget torsdag.

Ny kamel
- Ingen av oss som har sett dette fra utsiden kan se det annerledes enn at Kristin Halvorsen svelget en kamel på Mongstad, og ikke kunne svelge en til denne uken, sa Erna Solberg.

- Norge sier mer ja enn nei, og mer ja enn de aller, aller fleste, kontret Jens Stoltenberg – som ikke ville være med på at dette var noen seier til SV, men noe hele regjeringen var samlet om.

- Kaos
Generelt gjentok opposisjonen at regjeringen fremstår som litt uregjerlig for statsminister Jens Stoltenberg

- Det de har gjort som er bra drukner i et politisk kaos. All støyen gjør det vanskelig å få tak i budskapet, sa Lars Sponheim.

Da programmet gikk mot sine siste minutter steg temperaturen litt i gasskraftverksaken. Både Lars Sponheim og Dagfinn Høybråten sa seg enige med Aftenposten i at SVs opptreden i denne saken er det største løftebruddet i moderne norsk politisk historie, noe som fikk de rødgrønne til å tenne.

-Konkursbo
- Vi tok over et energipolitisk konkursbo, og måtte ta denne situasjonen på alvor, sa Åslaug Haga - og viste til den øktende kraftmangelen i Norge.

Kristin Halvorsen fortsatte på sin side å fremstille dette som en miljøpolitisk seier , og mente de tidligere regjeringspartiene har langt større CO2-svin på skogen enn hun har.

Og enige? Nei, det ble de altså ikke denne gangen heller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.