RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dereka sloss for livet

Foto: Foto: Foto Knut Falch / SCANPIX
Sist oppdatert:
Dereka Maria Mikulas mor fortalte i retten fredag at datteren flere ganger hadde blitt seksuelt trakassert av den tiltalte.

Hun sa også at Dereka aldri ville sluppet ham inn i huset frivillig.

Fredag vitnet Anne Rukan i straffesaken etter drapet på datteren Dereka Maria Mikula i Ytre Follo tingrett. Under sin forklaring fortalte moren hva hun trodde den grufulle kvelden i mars i år.

- Hun sloss for livet, sa moren.

- I hvilken situasjon vil hun gi seg til å sloss, ville dommer Finn Kløvstad vite.

- Hvis noen har kommet inn overraskende, så har hun blitt redd. Hvis det er noen som har prøvd seg på henne, eller prøvd å gjøre noe med henne, så har hun blitt sint. Da vet jeg at hun har fightet til det siste. Dereka var ikke en person som var med på noe hun ikke ville. Da ville hun ha sloss til det siste. Så godt kjente jeg henne, sa moren i retten.

Hadde forsøkt seg før
Påtalemyndigheten tror at den 20 år gamle mannen brøt seg inn i hjemmet til Dereka og drepte og voldtok henne natt til 15. mars i år.

Moren fortalte at den fire år eldre gutten hadde forsøkt seg på Dereka tidligere.

Da Dereka var 13 år skal den tiltalte og hans venn ha trengt seg inn i huset til Dereka. Guttene hadde ifølge moren forsøkt å ta hånda ned i buksa på datteren. Et år senere hadde Dereka blitt overfalt av den tiltalte på Brevik-stranda. Da hadde han forsøkt å ta hånda under genseren hennes mens en annen hadde holdt Dereka.

Hysterisk
- Etter det var hun helt hysterisk. Jeg ville anmelde det. Jeg tok det veldig tungt, sa moren og la til.

- Jeg tror ikke Dereka ville sluppet ham inn hvis hun var alene hjemme. Hun stolte ikke på ham, sa moren.

Anna Rukan fortalte i retten at hun føler hun har mistet alt bortsett fra sin yngste datter på 9 år. Hun har flyttet fra Son og forsøker å komme på bena igjen etter å ha mistet sin eldste datter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere