*Nettavisen* Nyheter.

- Derfor ble Ragnar drept

Foto: Jørgen Berge

I denne låven på skrekkgården i Søndre Land ble Ragnar funnet drept. Faren tror sønnen ble drept fordi han ville avsløre de andre.

28.01.08 13:25

Ragnar Bjertnæs Abrahamsen (35) fra Jevnaker ble funnet skutt og drept i låven på småbruket på Vestsida 4. januar.

For faren er det helt ubegripelig at sønnen var med på det brutale ranet i Østerdalen i romjula:

- Tyster?
- Vi kan ikke fatte det. Ragnar hatet å gå løs på forsvarsløse folk, spesielt kvinner. En teori jeg har, er derfor at han sa fra til de andre involverte om hva han syntes om ranet, og at det kan ha bidratt til drapsmotivet. Kanskje ble han oppfattet som en mulig tyster, sier faren til Oppland Arbeiderblad.

HTML EMBED
Har du tips om saken, send SMS til 02255 eller send bilder til vaktsjef@nettavisen.no.

Ifølge faren var Ragnar usikker på hva de kunne finne på å gjøre på småbruket, spesielt kvinnen (Berit Thorstensen (51), journ. anm.)

Brev
Like før jul skal 35-åringen ha uttykt sin engstelse både overfor familie og venner, noe som også kommer frem i et brev han skrev til en venn:

- Vi tror det er skrevet noen dager før det skjedde. Ragnar hadde det med å skrive ned sine tanker, og hadde en venn han betrodde seg til på den måten. Hun fant dette skrivet etter drapet, forteller faren.

Han forteller videre at beboerne på småbruket hadde faste arbeidsoppgaver og at han visste av beboerne var misfornøyd med Abrahamsens innsats.

Søskenpar fengslet
Fredag ble Berit Thorstensen (51) fengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, i Hadeland tingrett.

Mandag blir lillebror Knut Arne Thorstensen varetektsfengslet med full isolasjon:

- Han forklarer seg til politiet og samtykker i bruk av varetekt og isolasjon - slik at politiet skal kunne ettergå det senere, sier hans forsvarer, advokat Johnny Veum - som ikke vil gå inn på hva klienten har sagt i avhør.

- Hva er din klients forhold til 30-åringen som innrømmer å ha avført de dødelige skuddene?

- Tar det tungt
- Det kan jeg heller ikke kommentere av hensyn til etterforskningen, sier Veum til Nettavisen.

Ifølge Veum er Knut Arne «overrasket» over å ha havnet i denne situasjonen og har det tungt.

- Det er svært problematisk med de enorme lekkasjene i saken. Spesielt VG lekker i ett sett og pøser ut opplysninger fra etterforskningen, sier Veum til Nettavisen.

- Det er hårreisende at noen i politiet lekker slik. Jeg tror ikke det er etterforskerne på Gjøvik som står bak, men andre polititjenestemenn. Det er utrolig å være vitne til, avslutter forsvareren opprørt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag