RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor drepte jeg pappa

Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): - Jeg var sikker på at han spilte syk, og ville ta oss. Jeg var så redd da jeg gikk inn på rommet, men det måtte bli han eller meg, forklarte drapsofferets datter i retten i Arendal tirsdag.

Retten fikk servert særdeles sterke påstander om tyrannisk far i Nedenes tingrett tirsdag. Men faren kan ikke tale imot påstandene. Han døde på rom 025 på Arendal sykehus, tidlig om morgenen 11. desember i fjor. Da stakk hans eldste sønn og datter ham til døde med kniv.

Blir den dreptes datter trodd av retten, venter en klar straffereduksjon, selv om de blir funnet skyldig i drap. Datteren var 19 år da drapet ble begått. Broren var 15 år, den andre søsteren 17 år. Eldstesøsteren fortalte retten at opptakten til drapet skjedde lenge før. Hun påstår at hun ble seksuelt misbrukt av faren siden hun var 10 år, og flere år har hatt et ønske om å drepe ham.

- Seksuelt misbrukt

Søndagen før drapsdagen var moren kjent med at datteren mente seg seksuelt misbrukt av faren. Ifølge eldste datteren, nå 20 år, var faren kjent med at hun var lesbisk og hadde en kvinnelig kjæreste.

Han forsto etter hvert at flere visste om hans overgrep mot henne, og 20-åringen forklarte at faren ville fabrikkere en historie for å legge overgrepene mot henne over på farens beste kompis.

- Jeg skulle lokke pappas beste venn til huset vårt mens jeg var alene, og forføre ham. Så skulle far storme inn og ta ham på fersk gjerning, med skjult videokamera som vitne, forklarte 20-åringen. Opplegget ble ikke gjennomført.

-Truet med å drepe

Faren skal ifølge hennes egen forklaring ha truet henne med å ta livet av henne og familien i flere år.

- Han sa det så lettvint. Han skulle ta livet til familien, men spare meg. Så skulle vi leve videre som par, hevdet hun.

Søndagen før og mandagen kom det til flere konfrontasjoner i familien. Mens eldstedatteren var hos sin lesbiske venninne kom beskjed om at faren var havnet på sykehus.

- Han sa han skulle drepe alle, og skulle begynne med min minste søster. Da fikk han et illebefinnende, forklarte 20-åringen.

- Lot som om han var syk

Selv trodde hun faren spilte syk for å unngå å forklare seg om sine seksuelle overgrep mot henne. På sykehuset ble det klart for alle, at henne, moren og søsteren på 17 og broren på 15 at, at begge søstrene var blitt misbrukt. Alt ifølge de tiltalte.

- Jeg var sikker på at han ville drepe oss alle. Til pleierne sa han ingen ting og lot som om han var syk, men snakket til oss da de var borte. Til legen sa han at han var frisk nok og ville hjem.

Eldstesøsteren tok kontakt med farens to søstre for å forklare situasjonen, og be om hjelp. De dro tilbake til hjemmet, og hun skal ha fortalt om overgrepene, men de skal ikke ha støttet henne.

- Jeg ba dem gå til politiet med meg, men de sa vi skulle holde det internt, og snakke med pappa om det, forklarte hun.

- Redd hva pappa ville finne på

På vei tilbake til sykehuset ved 02-tiden tok hun og søsteren på 17 med seg to kniver på kjøkkenet.

- Jeg var redd for hva pappa ville finne på.

Broren på 15 år slapp dem inn. I gangen rådførte de seg med hverandre. Først skal hun ha foreslått å ta livet av seg selv. Hun orket ikke leve videre slik det var. Så diskuterte de kvelning eller kniv.

- Mamma prøvde å si det ikke var slik vi skulle gjøre det. ”Det er unødvendig.” ”Jeg vil ikke høre slikt prat.”

- Jeg følte nå at jeg var helt alene.

- Enten hans liv eller mitt

Søsteren sa hun var redd og ville ikke være med på det.

- Jeg tenkte hele tiden på å finne noe annet å gjøre. Men jeg visste hele tiden at han ville ta livet av oss. Til slutt bestemte jeg meg for at jeg skulle prøve å drepe ham. Det var ikke noe liv for meg å leve videre slik, med misbruket. Nå hadde han begynt å misbruke søsteren min også.

- Jeg spurte om å få knivene. Da tenkte jeg på å ta livet av pappa. Men jeg trodde ikke at jeg ville klare det. Jeg trodde ikke et øyeblikk på at han var syk. Enten ble det hans liv eller mitt. Etter at jeg og broren tok knivene gikk vi ned til rom 025, forklarte 20-åringen.

- Først gikk broren min inn på rommet. Pappa ville ikke blitt så overrasket hvis han så ham. Jeg sto i døra. Da jeg ikke hørte noen ting, så gikk jeg rett etter ham. Etter at broren min hadde stukket kniven inn i pappa prøvde han å reise seg opp, å skyve oss bort og krangle. Så stakk jeg ham jeg også.

- Så ikke hvor jeg stakk

- Etter at jeg stakk ham noen ganger ble han roligere. Jeg så ingen ting. Jeg så ikke hvor jeg stakk ham. Det skjedde veldig fort, og alarmen var på allerede. Jeg vet ikke hvem som dro i den. Like etter var sykepleierne inne på rommet, og jeg og broren min gikk ut derfra, forklarte 20-åringen.

Onsdag skal hun fortsette å forklare seg. Det skal etter hvert også de andre tre tiltalte. På bakerste benk sitter minstebroren i familien på 14 år og følger forhandlingene om drapet på pappaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere