- Det er bare snakk om tid før det skjer i Norge

Foto: REUTERS TV

Norske muslimer frykter terrorhandlinger.

13.12.10 22:53

Reaksjonene etter at Taimour Abdulwahab (28) utløste selvmordsbomben i Stockholm sentrum lørdag kveld lar ikke vente på seg. Norske muslimer frykter at det samme kan skjer her hjemme. På Grønland i Oslo møtte vi noen av dem.

Usman Ahmad ble sjokkert da han hørte om hendelsen i den svenske hovedstaden.

- Jeg ble redd. Det er bare snakk om tid så skjer dette i Norge også, helt uten forvarsel. Jeg frykter at uskyldige skal dø. Dette kan ramme hvem som helst, små barn, familien min, venner og bekjente. Det skremmer meg, sier han til Nettavisen.

Islam i dårlig lys
Ahman mener at handlingen fører til at muslimer får dårligere rykte.

- Det var utrolig dumt gjort av han å gjøre dette. Det stiller islam i en veldig dårlig lys. Dette har heller ingenting med islam å gjøre. I Koranen står det at hvis du dreper en uskyldig person, dreper du også hele menneskeheten. Dessuten blir også selvmord slått veldig hardt ned på i Koranen.

- Media har skylda

-Hvordan kan vi unngå at det samme skjer i Norge?

- Først og fremst skylder jeg på media. Det er den største grunnen til at muslimer har fått dårlig rykte. Når det skjer noe muslimer er innblandet i, kommer media alltid med mange spekulasjoner. ”Alle” tror for eksempel at alle muslimske jenter blir tvangsgiftet, dette stemmer jo ikke i det hele tatt, understreker Ahman.

Vil ikke tenke på det
Ahmed Abedi (26) syns også det som har skjedd er skremmende.

- Jeg liker ikke tanken på at det samme kan skje her, og vil helst ikke tenke på det. Jeg ble redd da jeg hørte om det som hadde skjedd i Stockholm. Jeg tror ikke det vil skje i Norge, men man vet jo aldri, det kan skje, forteller han.

Abedi, som er fra Irak, er redd for irakernes rykte.

- Jeg liker ikke at det er så mye fokus på at selvmordsbomberen er fra Irak. Det betyr ikke at alle personer fra landet mitt er dårlige mennesker, sier han videre.

Fordømmer hendelsen
Ahmed (32) (vil ikke oppgi etternavn jour.anm.) fordømmer terrorhandlingen.

Dette er skremmende. Jeg fordømmer det som har skjedd.

- Kunne dette skjedd i Norge?

- Det er vanskelig å si. Jeg hadde ikke trodd at det skulle skje i Sverige heller. Det er uakseptabelt å forsøke å drepe uskyldige mennesker, konstaterer Ahmed.

Mer diskriminering
Han tror at dette kan føre til større grad av diskriminering av muslimer.

- Jeg skjønner at folk kan bli kritiske til muslimer etter dette, på samme måte som etter terrorangrepet i USA 11.september. Men alle fingre er ikke like, om en muslim handler på denne måten, betyr det ikke at flere vil gjøre det, fortsetter han.

Kun gode muslimer i Norge
Mohammed Utman ble opprørt da det ble kjent at en person hadde tatt livet av seg selv ved hjelp av en selvmordsbombe.

- Jeg ble sint da dette dukket opp i nyhetsbildet på lørdag. Det er en fæl sak.

Han tror ikke at dette ikke vil skje i Norge.

- I Norge bor det kun gode muslimer. I tillegg stoler jeg såpass på myndighetene at dette ikke vil skje her, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag