RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)

- Det er jo fredag

Sist oppdatert:
Jørn Karlsen (40) nytetr en kald utepils i påskeværet.

(iOslo.no) I hovedstadens strålende sol og minusgrader, tyr de fleste til en kaffekopp hvis de skal ta en pause fra storbyrushet. Men ikke alle.

- Utepilsen er god uansett temperatur. Det er deilig å slappe av med et par øl, sier Jørn Karlsen (40) til iOslo.no, der vi treffer ham i Smalgangen på Grønland i Oslo.

Røyksug
Sammen med noen venner har han vært på pub og tatt noen øl. Karlsen innrømmer at det har blitt noen slurker med øl utendørs også tidligere i vinter, men det har sin grunn:

- Det har jo litt med sigarettene å gjøre. Men så er det jo fredag, da, sier han.

Les også: Noen frekkere?

I Oslo har det vært et par minusgrader fredag, med sol fra nærmest skyfri himmel. Men hvis du ble fristet av Jørns utepils, må du skynde deg.

- Oslo får for det meste skyet vær i helgen. Lørdag får vi opphold, mens det på søndag kan komme litt lettere byger og sludd. Temperaturene vil ligge rundt null grader på lørdag, men vil stige litt på søndag. Da kan det bli ganske vått, sier meteorolog Jan Næs ved Storm Weather Center til iBergen.no.

Friskt
Karlsen bedyrer at temperaturen er frisk, men behagelig. Og med all påskesjokoladen som har kommet i butikkhyllene, er det ikke fritt for at påskestemningen gjør seg gjeldende.

- Det er jo nesten sommer- og vårstemning. Jeg hadde sittet ute uansett i dag. Varmelampene hjelper jo litt også, sier han.

- Hvor kaldt kan det være før du trekker inn?

- Det må ikke være for kaldt. Ti minus er grensa. Da hadde jeg ikke sittet så lenge, selv med varmelamper. Ved 20 kalde hadde selv røyken gått, svarer Karlsen.

Ikke mange
Han forteller at det ikke er mange som deler hans entusiasme for utepils om vinteren.

- Det er ikke så mange som tar med ølen ut i dag, nei. Men jeg er ikke så ofte ute og drikker, så jeg kan ikke si noe generelt, sier han, før han tar de siste slurkene fra ølen til ære for fotografen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere