RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er noe sludder

Foto: Kjetil Mæland/Nettavisen
Sist oppdatert:
Stein Hoff var knallhard mot påstandene fra Morgan Andersen. Lyn-administratoren sa at han leverte falske kontrakter på ordre fra sin tidligere kollega.

Torsdag ettermiddag inntok sportslig administrator Stein Hoff i FC Lyn vitneboksen i Oslo tingrett. Hoff var mannen som leverte proffkontrakten til John Obi Mikel til Norges fotballforbund. En kontrakt som påtalemyndigheten har tiltalt Morgan Andersen for å ha forfalsket

Les også: Kronvitne i Mikel-saken

Stein Hoff sa i retten at han ikke visste hva han gjorde da han tok en ny kontraktsforside, la den foran en gammel kontrakt og leverte den til Norges fotballforbund.

- Morgan Andersen har sagt her i retten at du skal ha hatt møte med Mikel der han ikke ønsket å signere kontrakten, og at du på eget initiativ har tatt en gammel kontrakt og påført en ny forside. Er det riktig, spurte statsadvokat Svein Holden i retten.

- Det er noe stort sludder. Det er helt feil! sa Hoff i retten.

Om 22. april 2005 - på bursdagen til John Obi Mikel - da den falske kontrakten skal ha blitt levert, sa Stein Hoff følgende:

Fikk ordre på telefon
- Jeg snakket med Morgan på telefon den dagen. Morgan fikk ikke tak i Mikel. Han sier det ligger en forside på min mailboks. Så ber han meg ta den forsiden som allerede var endret på, og kopiere kontraktene og ta den nye forsiden og levere til NFF. Det gjorde jeg, sa Hoff.

- Hvorfor gjorde du det? ville statsadvokat Holden vite.

- Morgan Andersen kom inn i FC Lyn, utvidet administrasjonen, og tok alle med storm. Jeg hadde ingen grunn til ikke å tro at han visste hva han gjorde, sa Hoff.

Motstrid
Dermed snakker Stein Hoff midt imot Morgan Andersen på et svært sentralt punkt. Påtalemyndigheten mener at Andersen endret datoen på forsiden til Mikels kontrakt før han sendte den på mail til Stein Hoff 8. april.

Andersen har altså i retten hevdet at han ikke endret kontraktsforsiden, men at han sendte forsiden etter forespørsel fra Hoff, og at Hoff selv har stått for den falske kontrakten.

Les også: - Du husker feil!

Morgan hevdet også at Hoff ga en kontrakt til Mikel som spilleren ikke ville undertegne der og da. Også dette avviser Hoff. Han avviser også at Andersen skal ha lagt inn en kontrakt fra Mikel etter kampen 24. april 2004. Dermed får Morgan Andersen null støtte for sin forklaring om at John Obi Mikel skal ha levert en kontrakt til Andersen før Lyn-kampen mot start 24. april.

Maste på NFF
Resultatet av kontraktsleveringen var at Hoff mottok en spillelisens for Mikel, slik at stortalentet kunne spille mot Start 24. april. En slik lisens hadde Stein Hoff forsøkt å få hele den våren. En rekke ganger hadde Hoff vært i kontakt med Stein Pedersen i NFF for å få en slik proffkontrakt. Fra før hadde Lyn altså en amatørkontrakt, men den holdt ikke for Tippeliga-spill.

Les: NFF gikk god for kontrakten

- Den siste gangen jeg spurte ham og fikk endelig svar. Det var i begynnelsen av april (nøyaktig 7. april red. anm). Han (Pedersen red. anm.) kunne fortelle at for at Mikel skulle bli spilleklar som profesjonell måtte han ha gyldig kontrakt fra den dagen han fylte 18 år. Det meddelte jeg min sjef Morgan Andersen, og hørte ikke så mye mer om det etterpå, sa Hoff.

Dagen etterpå kom en mail fra Andersen med to kontraktsforsider. Disse ble det lite snakk om før 22. april da den tidligere omtalte telefonsamtalen fant sted.

- Jeg hadde sagt til Andersen at vi trengte en gyldig kontrakt fra den dagen Mikel fylte 18 år. Jeg antok at kontraktsforsiden hadde noe med det å gjøre, men hvorfor han sendte den til meg visste ikke jeg da, sa Hoff.

Mikel gråt
Etter at proffkontrakten var i boks, tok ting fullstendig av. Stein Hoff forteller at han var til stede under et møte med John Shittu og en annen person fra agentbyrået SEM i mai 2005. Det var etter at Lyn hadde solgt Mikel til Manchester United.

- De lurte på hvordan i all verden Lyn kunne selge en spiller til ny klubb uten at manageren fikk være med å forhandle lønnen hans. Det var ikke noe møte, det var bare mange sinte mennesker, sa Hoff. Under dette møtet var også Mikel til stede.

- Mikel satt bare og gråt. Jeg syntes veldig synd på ham, sa Hoff.

- Det har vært vondt
- Det er vondt å ha vært en sekretær som ikke hadde noe regi, og så bli hengt ut på denne måten.

- jeg har aldri skrevet en kontrakt, og har ikke hatt styring på hvordan det skulle skje i det hele tatt med Mikel. Jeg føler det veldig sterkt på kroppen, sa Hoff i retten.

Han sa at den store omtalen av hans person, og faktumet at Morgan Andersen har lagt mye av skylda på ham selv, har vært tøft.

- Jeg registrerer at tiltalte legger mye på meg. I min jobb kommer man ikke unna at man er borti dette. Det er min jobb. Det har vært en kjip tid, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere