*Nettavisen* Nyheter.

- Det er skuffelse, frustrasjon, sinne og fortvilelse

SINNE OG FORTVILELSE: - Det er skuffelse, frustrasjon, sinne og fortvilelse, sier hovedtillitsvalgt Tore Nielsen ved Toro-fabrikken.

SINNE OG FORTVILELSE: - Det er skuffelse, frustrasjon, sinne og fortvilelse, sier hovedtillitsvalgt Tore Nielsen ved Toro-fabrikken. Foto: Arne Ristesund (BA)

De ansatte på Toro-fabrikken raser over kuttene. Til sammen vil mellom 40 og 60 ansatte blir rammet.

03.09.14 22:48

De ansatte ved Torofabrikken mener nivået på de varslede kuttene er helt hinsides.

– Det er skuffelse, frustrasjon, sinne og fortvilelse, sier hovedtillitsvalgt Tore Nielsen ved Toro-fabrikken om stemningen blant de ansatte etter de varslede kuttene.

Saken er hentet fra vest24

– Folk er redde for jobbene sine, legger han til.

Det var i går at Orkla varslet at mellom 40 og 60 personer kan miste jobben ved Torofabrikken i Indre Arna.

Fabrikken skal gjennom en kuttprosess for å øke lønnsomheten, skriver Orkla i en pressemelding.

– Den største kostnaden i fabrikken er lønn, og for å redusere denne kostanden må vi dessverre redusere antall ansatte. Til sammen vil mellom 40 og 60 ansatte blir rammet, sa fabrikksjef Atle Tvedt Pedersen i pressemeldingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRAFTIG KOST: De ansatte ved Torofabrikken mener det tas for hardt i både når det gjelder antall personer og kroner som skal kuttes. Foto: Rune Johansen

Antallet må ned

Etter medlemsmøte i dag er de klare på at de mener tallet på stillinger som skal kuttes, må ned.

– Det må faktisk være folk igjen som kan produsere.

Selv om de ansatte ser at det har vært stagnasjon og volumsvikt ved fabrikken, og vet at kostnadene må tilpasses, synes de at det nå blir tatt for hardt i både i kroner og antall mennesker som skal kuttes.

– Nivået er helt hinsides. Det er så store tall at det er vanskelig å forholde seg til det. Det er forskjell på å kutte og å skjære helt inn til beinet.

- Skjærer til beinet

I tillegg til at det er forferdelig for dem som må gå, forteller Nielsen at de ansatte også er bekymret for gjengen som blir værende.

– Vi vet jo hva dette vil si. Det blir mer å gjøre på færre hender, og man må løpe fortere.

Da Toro-fabrikken ble overtatt av Orkla i 2012 trekker Nielsen frem at det ble lagt vekt på at man skulle satse på Toro-fabrikken, som en motsetning til det som nå skjer to år etter.

– Nå skjærer de helt inn til beinet, så kort tid etter.

Nå vil klubben konsentrere seg om å prøve å få ned tallene og begrense skadene for de ansatte. Med en snittalder på 49,3 år der over 150 av de ansatte har passert 50 år, jobber de med å få til gode ordninger for de som må gå. Nilsen legger til at de har et håp om at produksjon fra andre bedrifter innad i Orkla kan legges til fabrikken slik at de får et større produksjonsvolum.

Les flere saker i ba.no


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.