RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er som et mareritt

Sist oppdatert:
Trondheim tingrett har dømt en 24 år gammel kvinne til 12 års fengsel for drap på kvinnens tre år gamle stedatter i Trondheim i fjor.

- Det er som et mareritt. Jeg bare venter på våkne, sa kvinnen i en kommentar til NTB etter at dommen var falt.

Kvinnen ble begjært fengslet på stedet. Retten dømte henne også til å betale nærmere 200.000 kroner i erstatning og oppreisning til barnets mor.

- Ikke send meg på Tunga (Trondheim fengsel red. anm), utbrøt kvinnen etter at dommen falt, skriver Adresseavisen.

Med dommen på 12 års fengsel fulgte retten påtalemyndighetens påstand. Kvinnen anket dommen på stedet. Trondheim tingrett, under ledelse av tingrettsdommer Ingrid Stigum, besluttet fredag å varetektsfengsle kvinnen i fire uker, fram til 5. desember.

Dømt uten bevis
Kvinnens forsvarer Venil Katharina Thiis sier til NTB at hun reagerer sterkt på dommen.

- Bevisbyrden er satt på hodet. At man opplever i en stat som vil kalle seg en rettsstat, å bli dømt for drap uten beviser, det var nytt for meg. Hele saken har gått ut på at hun måtte bevise sin uskyld. Og nå er hun dømt uten bevis, sier Venil Katharina Thiis til NTB.

Trodde ikke på forklaringen
Retten mener at kvinnen brutalt og nådeløst kvelte sin tre år gamle stedatter 5. november i fjor mens hun sto i telefon med alarmsentralen.

Stemoren hevdet under rettssaken at barnet døde på grunn av en ulykke. Kvinnen har i tingretten forklart at hun snublet med barnet i trappa hjemme i leiligheten. Kvinnen hevder at hun deretter ble liggende bevisstløs oppå barnet slik at jenta ble kvalt. Tingretten kjøpte ikke kvinnens forklaring.

Retten mener at det foreligger skjerpende omstendigheter fordi jenta ble drept i sitt andre hjem, der hun skulle følt seg helt trygg, og av en person som var betrodd omsorgen for barnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere