RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er to små jenter helt i starten av livet

Sist oppdatert:
Lensmannen i Aurskog-Høland holdt pressekonferanse om den tragiske ulykken.

(Nettavisen/NTB): Lensmannen i Aurskog-Høland holdt pressekonferanse på lensmannskontoret på Bjørkelangen klokken 15 i forbindelse med lørdagens ulykke, hvor to jenter på elleve og 13 år omkom. Jentene ble påkjørt da de var ute på tur med hest på Bjørkelangen. Søndag omkom begge jentene som følge av skadene.

- Sannsynligvis har han kjørt på dem bakfra, sier lensmann Svein Engen på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

- Vi har ikke full oversikt over hva som har skjedd, men har samlet spor og foretatt noen avhør, sier han.

Engen sier at det ikke var spesielt vanskelige kjøreforhold da ulykken skjedde, og at ingenting tyder på at bilføreren hadde ekstrem fart da tragedien inntraff.

- Helt i starten av livet
Lensmannen opplyser at føreren av bilen, som er en mann i 40-årene fra Aurskog-Høland, er siktet for veitrafikkloven paragraf 3, også kjent som aktsomhetsloven.

- Det er en tragedie for bygda. Det er to små jenter helt i starten av livet. Dette vil prege samfunnet rundt her lenge, sier lensmannen.

Lensmannen sier at føreren av bilen er nedstemt og er svært preget av situasjonen.

- Han får oppfølging som de andre, sier han.

Han forteller at ingen vitner så selve sammenstøtet. Hesten er tilsynelatende uskadd.

Åpen kirke
Bjørkelangen kirke er åpen søndag for dem som vil komme innom og be eller samles etter påkjørselen lørdag som endte med at to jenter på 11 og 13 år døde.

- Kirken ble åpnet klokken 13, og den vil være åpen utover dagen, opplyser sogneprest Eiliv Andreas Larssen i Aurskog-Høland.

I 14-tiden søndag var ifølge sognepresten allerede 30-40 personer samlet i kirken. Samtaler med familien til den 13 år gamle jenta har ikke kommet i gang.

- Familien har et fryktelig døgn bak seg og trenger hvile. Samtalene tar vi senere, sier Larssen til NTB.

Den eldste jenta gikk i 8. klasse ved Bjørkelangen skole, den yngste var fra Nes kommune. NTB har foreløpig ikke lyktes i å komme i kontakt med sognepresten i Nes.

Kriseteam bistår
Det blir en spesiell skoledag for mange barn i Bjørkelangen mandag. Kommunens kriseteam skal ifølge ordfører Jan Arild Mærli møte skoleledelsen ved Bjørkelangen skole søndag ettermiddag.

Kriseteamet til Aurskog-Høland kommune bistår etter ulykken.

- Allerede lørdag ble kommunens kriseteam innkalt. Lørdag jobbet kriseteamet med de direkte involverte etter ulykken. Søndag bistår teamet Bjørkelangen skole med å legge en plan for hvordan skolen skal håndtere dette fremover, opplyser ordfører Jan Arild Mærli i Aurskog-Høland.

Ifølge ordføreren er det rektoren ved Bjørkelangen skole som arrangerer møtet klokken 17 søndag. I tillegg til kriseteamet vil representanter fra kirken delta. Ifølge Mærli er det tatt ulike private initiativ for å samle venner og familie etter ulykken.

- Dette er tragisk både for de forulykkede og deres familie og venner, og han som var involvert med bil, samt vedkommendes familiekrets. Nå er det viktig at alle blir tatt hånd om, sier ordføreren i Aurskog-Høland til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere