- Det er ufattelig

Foto: Marius Fiskum (Marius Fiskum)

Rolv-Are Pettersen (53) drepte Kristin Kjelstrup (41) med tre skudd på kloss hold. - Det var helt uventet, sier tidligere kollega.

24.01.09 15:00

Fredag morgen avfyrte politimann Rolv-Are Pettersen (53) tre skudd mot eks-samboeren Kristin Kjelstrup (41) på en parkeringsplass rett ved Slettaelva skole og Karveslettlia barnehage i Tromsø.

Deretter rettet Pettersen våpenet mot seg selv. Kvinnen døde på stedet, mens Pettersen ligger livstruende skadd på universitetssykehuset (UNN) i Tromsø.

Pettersen var ansatt som politiførstebetjent med stilling som innsatsleder ved Tromsø politistasjon.

Hadde eget radioprogram
Men Pettersen hadde også et eget radioprogram i Tromsø Radio inntil i fjor sommer.

- Han var jo en kjempetrivelig kar. Han hadde alltid et smil om munnen med en spøk på lur. Så det var helt uventet. Det er ufattelig. Jeg må si at tankene går til de som sitter igjen, familie, venner, kolleger og de nærmeste pårørende, sier ansvarlig redaktør i Radio Tromsø, Lasse Wiik, til Nettavisen.

Pettersen hadde jobbet med radioprogrammet «Torsdagsdansen» i elleve år ved radiostasjonen.

- Danseband var noe han virkelig brant for og han har arrangert Dansegallaen i Tromsø i mange år, sier Wiik.

Ukjent motiv
Wiik mistet derimot kontakten med Pettersen da han sluttet i radiokanalen, og har dermed ikke noe kjennskap til samboerforholdet mellom politimannen og Kjelstrup.

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe nærmere om motiv, utover at avdøde og gjerningsmannen nylig hadde avsluttet et samboerforhold.

Wiik sier at nærmiljøet er sterkt preget av den tragiske hendelsen.

- Tromsø er jo en stor by, men den har jo et lite småbypreg. Når noe som dette skjer, så er det mange som blir berørt. Dette er jo en person som har vært mye i mediebildet og bybildet i kraft av hans posisjon, sier Wiik.

- Vi føler med dere
Kronprins Haakon tok opp skytedramaet i Tromsø da han åpnet Nordlysfestivalen i kveld, skriver Nordlys.

- Det var et tragisk skytedrama i Tromsø denne morgenen. Jeg vil gjerne si til familie og pårørende av de involverte, til venner og alle som er berørt av hendelsen, at vi føler med dere, sa kronprinsen før han gikk i gang med åpningstalen sin.

Brukte tjenestevåpen
Pettersen var selv oppsatt med et tjenestevåpen, men det var ikke hans eget våpen som ble brukt i drapet. Tjenestevåpenet tilhører imidlertid Tromsø politidistrikt.

Politiet opplyser at drapsvåpenet ble fjernet fra politistasjonens adgangsregulerte våpenrom og den pistolkofferten våpenet var lagret i. Spesialenheten for politisaker er koblet inn i saken for å etterforske omstendighetene rundt anskaffelsen av våpenet.

Kjelstrup som var lærerhøyskolestudent og gjennomførte praksis ved Slettaelva skole, etterlater seg en mindreårig datter. Hun ble drept med tre skudd på kloss hold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.