*Nettavisen* Nyheter.

- Det går ikke an å tro på politiet lenger

Foto: Privat/ Stig Nilsson (Fredriksstad Blad )

Jarle Hansen (31) frykter at stadig flere vil ta jakten på voldsmenn i egne hender, etter at mennene som han hevder skamslo ham slipper unna straff.

08.01.14 15:25

(Fredriksstad Blad): 31-åringen sier han ble grisebanket av to eller tre menn utenfor en pub på Selbak natt til 29. september.

Han ble kjørt til legevakt med store skader i ansiktet. Skadene er dokumentert med bilder. Saken ble anmeldt mandagen etter.

Tre måneder senere ble saken henlagt «på grunn av bevisets stilling».

- Hva skjedde denne natten?

- Jeg ble anropt av en mann jeg ikke kjente da jeg var på vei inn i puben, og gikk ut igjen for å høre hva saken gjaldt, forteller Jarle Hansen (31) til Fredriksstad Blad.

Han forteller at en mann i 30-årene beskyldte ham for å ha spredd rykter om en annen person, en tidligere kamerat i 30-årene, som i samme øyeblikk kom gående bak ham. Omringet av to personer skal Hansen ha forsøkt å få klarhet i hva beskyldningene gjaldt.

- Jeg fikk ikke vite stort annet enn at den tidligere kameraten var fornærmet for at jeg skal ha spredd rykter om ham etter et brudd med kjæresten, og at jeg hadde slettet ham som venn på Facebook, sier Hansen til Fredriksstad Blad.

- Det virket som om han forlangte en unnskyldning for noe jeg skal ha sagt, som jeg ikke vet hva er, sier han. – Jeg hadde forresten ikke slettet ham som venn på Facebook før jeg ble banket opp, men jeg har selvsagt fjernet ham nå, sier Hansen.

Les flere saker fra Fredriksstad Blad.

To eller tre menn
- Var du aktiv i krangelen?

- Ikke på noen annen måte enn at jeg forsøkte å få personen til å roe seg ned, da jeg ble slått i brystet. Jeg slo ikke tilbake. Plutselig ble jeg angrepet bakfra og dratt i bakken, og deretter slått og sparket, forteller Hansen.

Han husker ikke stort mer, men har en svak erindring av at også en tredje person kom til og deltok i grisebankingen. Da han kom til seg selv sto de han mener er gjerningsmennene fremdeles der.

- En kamerat ringte til politiet, men de kom ikke, og en venninne kjørte meg til legevakten. De som angrep meg sprang til og med etter bilen og ville banke meg en gang til, forteller han.

- Det var en forferdelig opplevelse. Jeg satt med en bit av leppen i hånden og jeg måtte sy en rekke sting. Hevelsen ved høyre øye var voldsom, og jeg ble kjørt til sykehus og innlagt der, forteller Hansen.

Ved 05-tiden om morgenen ble han utskrevet, og mandag morgen anmeldte han forholdet til politiet.

- Etter at saken ble anmeldt, ble jeg truet på Facebook av den ene som slo, sier Hansen, og viser fram utskrifter av samtaler på sin Facebook-vegg.

Her truer den ene av de angivelige gjerningsmennene med å komme hjem til 31-åringen, og hevder det var 31-åringen selv som angrep.

- Stor skuffelse
- Det er utrolig at folk slipper unna med slikt. Og når legevakta tar bilder og jeg dokumenterer skader, er det helt forferdelig at ikke gjerningsmennene blir straffet, sier Jarle Hansen.

- Jeg må innrømme at jeg ble ganske forbannet da jeg fikk brevet om henleggelsen. Det var også en stor skuffelse. Jeg kommer ikke til å gi meg med dette, jeg kommer til å benytte meg av retten til å anke, sier Hansen.

- Politiet kommer ikke når du ringer etter dem, ikke klarer de å få straffet gjerningsmenn som er identifisert heller. Det er ikke rart folk tenker borgervern og vil ta sakene i egne hender, mener Jarle Hansen.

- En klassisk situasjon
- Når folk blir utsatt for slikt, er det forståelig at de reagerer når saken henlegges, sier krimsjef Ivar Prestbakken.

- I denne saken er det avhørt fire vitner, og begge parter er avhørt?

- Det er politiadvokaten som avgjør om det skal reises tiltale eller om saker skal henlegges. På generelt grunnlag kan jeg si at politiet må forholde seg til de bevis som foreligger, enten i form av tekniske bevis eller vitnebeskrivelser. Oppklaringsprosenten i voldssaker er ganske bra, men det kan av og til være svært vanskelig for etterforskerne å bevise hva som har skjedd, sier krimsjefen.

- Hva skjer dersom fornærmede i denne saken anker henleggelsen?

- Da går det videre til statsadvokaten og eventuelt til riksadvokaten for vurdering om saken skal etterforskes på nytt, sier Prestbakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag