RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det snør ikke!

Sist oppdatert:
To bygårder ble søndag sperret av i Kristiansand sentrum, men likevel kan man puste litt ut. I ettermiddag tok snøen en liten pause.

Siden onsdag har snøen lavet ned over Sørlandet, og kaotiske tilstander har rådet.

Men søndag ettermiddag kom en liten gladmelding fra sør.

- Det snør ikke nå. Nå er det opphold i Kristiansand, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til Nettavisen ved 14.30-tiden søndag.

Sperrer av bygårder
Men snøen har lavet ned natt til søndag og søndag formiddag, så enda mer påfyll av snø har sørlendingene likevel fått denne dagen.

Søndag måtte politiet sperre av fortauet rundt to bygårder i Kristiansand sentrum.

- Vi har spesielt to bygårder i Vestre Strandgate hvor det er fare for ras ned på fortau og veibane. Så vi har sperret av fortauet rundt bygningene, sier Austad.

Politiet har kontaktet eierne av bygårdene, for å gjøre dem klar over deres ansvar med å sikre bygningene. Andre folk i sør oppfordres også til å passe på.

- Oppfordringene til folk er at de må være oppmerksomme på problemer som kan bli på grunn av snøtyngden og rasfaren fra takene, sier operasjonslederen.

- Tre meter brøytekanter
Nå begynner det å bli så mye snø i sentrum at brøytemannskapene har problemer med å vite hvor de skal gjøre av all snøen.

- Det er vanskelig å finne steder hvor man kan legge snøen. Selv har jeg brøytekanter på tre meter i oppkjørselen, sier Austad.

Han forteller om vanskelige kjøreforhold, særlig i sentrumsnære boligområder.

- Det som er problemet for mange beboere er sideveiene som er veldig lite fremkommelige. Noen steder er det ikke fremkommelig i det hele tatt, sier Austad.

Slutt på kjettingpåbud
Kjøreforholdene på hovedveiene i Agder er derimot ikke så aller verst søndag.

- Stort sett er det mengden eller tyngden på snøen som voller problemer. Stamveiene er rimelig oppegående. Men det er litt verre kjøreforhold når man kommer øst for Arendal. Det er ikke voldsomt ille, men det er litt mer snødekke og absolutt fremkommelig, sier Austad.

Han opplyser at politiet nå har opphevet kjettingpåbudet for vogntog.

- Kjettingpåbudet er opphavet og er erstattet med et vinterdekkpåbud. Jeg må presisere at det er sjåførene som er pliktet til å sikre bilens veigrep, og at det fordi vi opphever påbudet ikke er sagt at man ikke skal bruke kjetting, sier Austad.

Operasjonslederen tror likevel det neppe er nødvendig å bruke kjetting på strekningen de hadde kjettingpåbud, på E18 mellom Lyngdal og Grimstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere