RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var ikke GHB, men kosttilskudd

Mannen fortsatte å nekte for besittelse av narkotika, selv etter at laboratorie-resultatet fastlo GHB.

(iBergen.no) Den heller tvilsomme forklaringen fikk Bergen tingrett til å dømme ham til både bot og fengsel.

Sov over rattet
I fjor sommer ble 30-åringen funnet sovende over rattet i bilen sin i Åsane. Under mistanke for promillekjøring, ble mannen fraktet til politistasjonen, mens bilen ble gjennomsøkt.

I bagasjerommet fant etterforskerne fem flasker av mistenkelig innhold. En av flaskene var pakket inn i en boblekonvolutt, mens flere lignende konvolutter lå tomme ved siden av.

Laboratorieundersøkelser viste at den klare, luktfrie væsken i flaskene var GHB.

- Det var det vel ikke
Men til politiet nektet 30-åringen all kjennskap til det narkotiske stoffet. I avhør forklarte han at noen av flaskene inneholdt kosttilskudd, mens andre var rent vann. Han hadde selv drukket minst en flaske, og syntes ikke det smakte GHB.

En blodprøve tatt av mannen tre og en halv time etter pågripelsen viste at han var påvirket av nettopp GHB. Det ble også funnet en mindre mengde hasj i boligen hans.

Spredningsfare
Samlet sett mente retten det bevist at 30-åringen var godt klar over innholdet i flaskene. Ifølge sakkyndig var det nok til mellom 50 og 70 brukerdoser, noe retten mente kunne tyde på at stoffet skulle videreselges.

«Etter rettens syn tilsier mengden beslaglagt stoff at stoffet ikke var ment utelukkende til eget bruk. Spredningsfaren tillegges vekt i straffskjerpende retning.» skriver retten i dommen.

At han også tidligere er bøtelagt for brudd på narkotikaloven fikk også betydning for straffen.

Han ble dømt til 15 dager betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. I tillegg kommer saksomkostningene på 5000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere