*Nettavisen* Nyheter.

- Det var ment som en morsomhet

Foto: (Faksmilie: Oppland Arbeiderblad/Nettavisen)

23-åringen helte Plumbo i trusa til kameraten. I dag måtte han møte i retten.

17.09.09 17:52

Torsdag startet rettssaken i Gjøvik tingrett mot den 23 år gamle mannen som den 7. desember i fjor tømte en blanding av husholdningskjemikalier, deriblant Plumbo og vann, ned i buksene på en kamerat på en fest.

- Kompiser gjør ikke slikt
Kameraten fikk etseskader i underlivet.

- Det var ment som en morsomhet. Jeg hadde ingen anelse om effekten, sa tiltalte i sin forklaring, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Fornærmede fortalte i retten at han hadde hatt angst og søvnproblemer etter hendelsen. Han har også fortsatt visse fysiske plager, som manglende følelse i huden og stygge arr.

- Kompiser gjør bare ikke slik. Jeg vet ikke om det var ment som en morsomhet. Uansett kommer jeg ikke til å tilgi ham for denne hendelsen, sa 21-åringen i retten.

Frykter han blir steril
Han fortalte om de store smertene, og om sjokket da huden begynte å koke.

21-åringen frykter nå at han kan bli steril. Ifølge legene kan det ta to-tre år før det kan slås fast om han får varige men eller ikke.

- Det som plager meg mest akkurat nå er om jeg har mistet muligheten til å få barn på grunn av dette. Forhåpentligvis vil jeg få svar om kort tid, sa han.

23-åringen er tiltalt for legemsbeskadigelse, og det påpekes i tiltalen at beskadigelsen er utført på en særlig smertevoldende måte eller ved gift eller andre stoffer som i høy grad er helsefarlige.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken, sier mannens bistandsadvokat, advokat Nora Løvøi, til Nettavisen.

Det er satt av to dager til rettsaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.