RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var uklokt og uansvarlig

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) kritiserer Dagbladet, men demonstrerer ikke.

- Det var uklokt og uansvarlig av Dagbladet å publisere Muhammed-tegningen. Jeg er enig med alle redaktørene som nå gir Dagbladet det glatte lag. Tegningen har krenket og såret veldig mange muslimer, sier Akhtar Chaudhry, som er visepresident på Stortinget, til Nettavisen.

Abid Raja:- Bhatti er en nyttig idiot

Men SV-politikeren skal ikke selv demonstrere fredag.

- Jeg skal ikke delta, men det er opp til hver og en om de vil delta eller ikke. Det er en lovlig demonstrasjon og det er en grunnleggende rett å kunne demonstrere. Men jeg kommer til å gi uttrykk for min mening om saken på de arenaene hvor jeg deltar, sier Chaudhry.

Har ingen informasjon
Chaudhry sier at han ikke vet hvem som står bak demonstrasjonen eller hva som er dagens paroler. Ofte får både han og SV slik informasjon i forkant av forskjellige demonstrasjoner.

- Islamsk Råd, som representerer 60-70.000 muslimer, fraråder folk å delta. Det har jeg tatt til etterretning, sier Chaudhry.

Les også: - Vi hacket Dagbladet

Politiet i dialog
Politiet kan ikke si mye om demonstrasjonen fredag, men håper på at den vil skje under fredelige og verdige former. Om politiets mobilisering i forhold til demonstrasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver ved Oslo politidistrikt, Jørn-Kr. Jørgensen, til Nettavisen at politiet nå forholder seg til den oppgitte arrangøren for å sikre et best mulig arrangement for alle involverte.

- Budskapet står i sentrum, og vi snakker om hvor og når demonstrasjonen skal gjennomføres, rammene rundt dette og arrangørens ansvar for blant annet å skaffe ansvarlige vakter som bidrar til at markeringen skjer i lovlige og verdige former, sier han.

Han forteller at politiet er opptatt av å tilrettelegge best mulig for ytringsfrihet, og at de har mange gode erfaringer med å bruke dialog som verktøy i en slik prosess.

Følger situasjonen
- Vi er forberedt på, og tar høyde for det som måtte komme, og vi følger situasjonen. Det er et levende bilde der ute, og politiet må ta nødvendige forholdsregler og treffe nødvendige tiltak.

Han vil ikke si noe om hvordan politiet tror demonstrasjonen vil gå for seg, eller hvor mange de venter kommer til å delta.

- Vi har ingen krystallkule å spå i, sier han.

Jørgensen vil ikke utgi navn på arrangøren bak demonstrasjonen.

At tidligere terrormistenkte Arfan Bhatti engasjerer seg og skal delta i demonstrasjonen, ønsker Jørgensen ikke å kommentere ytterligere enn at politiet tar dette til etterretning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere