RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det verste jeg har vært med på

Sist oppdatert:
Innsatsleder Kjell Kvenseth har hatt sin verste dag på jobben. - Det er fortvilende å ikke kunne hjelpe folk på innsiden, sier han.

ÅLESUND/OSLO (Nettavisen): Like før klokken 04 onsdag morgen skjedde det ingen kunne forestille seg at kunne skje. En seksetasjers boligblokk i Fjelltunvegen 31 i Ålesund kollapset etter at et steinras braste inn i bygningen.

For innsatsleder Kjell Kvenseth, som er politiets redningsleder på ulykkesstedet, har dagen vært veldig spesiell. Han har jobbet i politiet i 30 år, men har aldri opplevde noe lignende.

- Dette er det verste jeg har vært med på, sier Kvenseth til Nettavisen.

Hvis du har spørsmål, ring politiets pårørendetelefon 70 11 87 00.

- Fortvilende å ikke hjelpe
Store redningsmannskaper jobber på stedet, deriblant mellom 15 og 20 politifolk. Brannvesenet er tilstede med mannskaper fra to brannstasjoner.

- Dette er en situasjon som vi ikke en gang har tenkt på å øve på. Og det fortvilende i alt dette er at vi vet at det ligger folk på innsiden som vi ikke kan hjelpe. Det sliter også på mannskapene, sier Kvenseth.

For enkelte er redningsaksjonen ekstra vanskekelig.

- Det finnes enkelte blant mannskapet som kjenner folk som bor i området, og det er usikkert om de er i bygården, sier Kvenseth.

(Saken fortsetter under bildet)

Eksplosjons- og rasfare
Fem personer er savnet etter at den seksetasjers boligblokka kollapset. Totalt 22 personer er blitt sendt til sykehus, og to av disse er lettere skadet.

På Rica Parken hotell i Ålesund tar man nå imot alle som trenger hjelp etter ulykken. Der blir også de 20 personene som ikke er skadet tatt hånd om.

Så langt har ikke redningsmannskapene klart å ta seg inn i ruinene for å søke etter de savnede. Årsaken er at det er en stor eksplosjonsfare i bygningen, fordi det brenner i en 4000 liter stor propantank som ligger under boligblokka.

- Får ikke begynt sorgprosessen
Dette er en stor belastning for de pårørende.

- Det at det ikke er noe nytt, det er dårlig nytt for de pårørende. Det er altfor vågalt å slippe inn mannskap nå, men det innebærer at de pårørende er i et vakuum. Oddsen for å få dem ut i livet minker, men de har ikke fått noe dødsbudskap og det utsetter sorgprosessen. De kan ikke starte sorgprosessen før de har mer og sikker informasjon, sier spesialpedagog Audun Askim. Han er den del av kriseteamet som bistår de pårørende.

- De pårørende veksler mellom sjokkfase og en uvirkelighetsfase. De ser hva som skjer, men de klarer ikke å ta innover seg at en som står dem nær er savnet i raset.

På en pressekonferanse onsdag kom det fram at det kan ta hele åtte timer før gassen har brent ut. Nå kan det se ut til at det vil ta lenger tid. Det er også fare for nye ras i området, og at hele bygningen kan rase sammen.Har du foto, video eller tips i saken? Send sms/mms med kodeord tips til 1930. Eller ta kontakt på epost: vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest