RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er åpenbart ærekrenkende

ADVARER: Jon Wessel-Aaas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater, ber folk tenke seg om før de publiserer og republiserer påstander som nå verserer etter hundedrapet i Moss.
ADVARER: Jon Wessel-Aaas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater, ber folk tenke seg om før de publiserer og republiserer påstander som nå verserer etter hundedrapet i Moss. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Du kan bli holdt erstatningsrettslig ansvarlig dersom du henger ut feil person på nettet.

Facebook oversvømmes av sinte kommentarer etter historien om hunden som ble dumpet fra en bru i Moss - bundet fast til en sementblokk.

I kjølvannet av saken har det også dukket opp navn og bilde av to personer som det hevdes står bak hundredrapet. Denne posten er delt av flere på Facebook.

Det som skjer akkurat nå - på Nettavisen nyheter

Jon Wessel-Aaas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater, ber folk tenke seg om før de publiserer og republiserer slike påstander.

- Å legge ut navn og bilde av noen - og påstå eller bare antyde at de har begått en slik handling, er åpenbart ærekrenkende, sier Wessel-Aas til Nettavisen.

DELES PÅ SOSIALE MEDIER: En rekke personer har likt og videreformidlet bilde og navn til to personer som det hevdes står bak hundedrapet.

Om beskyldningen er korrekt eller sann, mener han det som regel vil være rettslig greit. Er det derimot snakk om uriktige påstander, mener advokaten det kan få konsekvenser for den enkelte:

- Viser det seg at man har hengt ut feil person eller man har beskyldt personen for mer enn det er dekning for, vil det i utgangspunktet være en rettsstridig ærekrenkelse - som man kan bli holdt erstatningsrettslig ansvarlig for. Dette gjelder også for dem som deler og dermed republiserer de samme beskyldningene, sier advokaten.

- Når folk opptrer som sine egne publisister på nett, men hopper over den kvalitetssikringen som profesjonelle journalister gjør - blant annet med kildekontroll og, ikke minst, imøtegåelse fra den omtalte selv - blir det ofte galt, legger han til.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere