RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er en vond dag

Sist oppdatert:
- Jeg og Ingolf Håkon drakk morgenkaffe sammen hver dag. At han nå er borte, er ikke til å forstå, sier Hans-Wilhelm Steinfeld.

NRKs kjente programleder og utenriksmedarbeider Ingolf Håkon Teigene døde på jobb tirsdag. For hans nære venn Hans-Wilhelm Steinfeld kom dødsbudskapet som et sjokk.

Les også: - Døde på jobb

- Vi har jobbet sammen helt siden vi hadde langt hår og gikk med fotformsko i 1971. Han var en svært nær venn. Dette er en vond dag, sier en tydelig preget Steinfeld til Nettavisen.

- Varmt menneske
Han har blant annet vært sjefen til Teigene en kort periode, og beskriver sin avdøde kollega og venn som et svært varmt menneske.

- Selv om han aldri ble ordensmann i klassen, var han den hyggeligste i klassen. Han hadde en stor interesse for mennesker. På mine 30 år i NRK, har jeg aldri opplevd en så sjokkartet bortgang av en kollega, sier Steinfeld.

Den kjente journalisten minnes Teigene som en utrolig kunnskapsrik person med vide interesser.

- Han var en flink og analytisk person, og han kunne absolutt alt om norsk politikk. Virkelig en ressursperson i NRK-staben. Sist vi snakket sammen, gledet han seg til kammermusikkfestivalen senere på sommeren. Det var en årlig glede for ham, forteller Steinfeld.

- Selv når livet sto ham i mot, hadde han alltid et stort smil på lur. Det er ufattelig trist at det smilet nå har sluknet. Foruten to barn, etterlater han seg en stor hærskare av mennesker som satt stor pris på ham, sier Hans-Wilhelm Steinfeld.

-Skapte tillit
Ifølge kollegaen var det lite som tydet på at Teigene var forberedt på at han hadde hjerteproblemer.

- Blant annet skulle han være programleder for kommunevalg-sendingen på NRK. Dette er et menneske som er blitt revet bort i sin beste alder, sier Steinfeld.

Han mener at Teigenes største egenskap som journalist, var at han hadde en stor evne til å skape tillit hos intervjuobjektene.

- Dessuten levde han seg alltid inn situasjonene han skildret i reportasjene sine. Nettopp derfor kunne han nyte en stor troverdighet, minnes Steinfeld.

- Klok og pålitelig
TV 2 Nyhetskanalen-programleder Terje Svabø jobbet sammen med Teigene i 10 år i NRK. Teigene var en god og kjær venn, forteller Svabø.

- Jeg kommer alltid til å tenke på ham som en veldig klok og pålitelig venn og kollega, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere