RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er ikke grafsing

Foto: Kjetil Mæland/Privat (Nettavisen/Politiet)
Sist oppdatert:
Politiekspert mener at vegringen mot å offentliggjøre informasjon om Faiza Ashrafs, mistenkeliggjør familien.

Mens politiet sliter med mangel på informasjon om forsvunnede Faiza Ashraf (26), forsøker hennes familie å begrense informasjonen som blir offentliggjort om datteren.

- Jeg må understreke at det ikke er enkelt for en familie å håndtere slike ting, og da forutsetter jeg at det ikke er familien som står bak. Hvis det er familien som står bak bortføringen så skjønner jeg deres handlinger bedre, sier tidligere etterforskningsleder Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen. Den erfarne etterforskeren driver i dag Finn Abrahamsen Consulting.

Få spor
Så langt stopper alle spor ved Dikemark sykehus i Asker, dit politiet sist sporet mobiltelefonen til Ashraf klokken 09.33 onsdag. To timer tidligere hadde hun snakket med politiet mens hun lå i bagasjerommet på en bil i dette området.

Les: Her forsvant hun

Først mandag denne uken gikk politiet ut med offentlig etterlysning av Faiza Ashraf. Det skjedde etter at familien i flere dager hadde holdt tilbake offentliggjøringen.

Les: Har du sett Faiza (26)?

Onsdag sørget familien for å få fjernet en Facebook-gruppe som hadde blitt opprettet for å hjelpe med å finne Faiza Ashraf, skriver VG.

- Familien synes det er veldig belastende og vanskelig at det publiseres detaljer fra 26-åringens privatliv, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell til NRK Østlandssendingen.

- Synd
- Hadde jeg blitt bortført ville jeg vært glad for at man fikk fram informasjon som kunne hjelpe å få meg til rette igjen. Dette er ikke grafsing, sier Abrahamsen.

Abrahamsen mener det er synd at politiet ikke gikk ut med navn og bilde tidligere, slik at publikum kunne hjelpe til med informasjon om Faiza Ashraf fra dag én.

- Den informasjonen som kommer inn nå er jo en uke gammel, sier Abrahamsen.

Han mener at denne vegringen mot å offentliggjøre navn og bilde på datteren, kan være med å mistenkeliggjøre familien.

- Men de hadde vel ikke noen advokat som de kunne rådføre seg med de første dagene, sier Abrahamsen.

To scenarier
Politiet i Asker og Bærum jobber nå ut fra to scenarier: Enten har Ashraf blitt bortført mot sin vilje, eller så har hun selv ønsket å forsvinne.

- Hvis det siste er tilfelle bør hun tenke seg om nå, og i det minste gi politiet et signal, sier Abrahamsen.

Hvis Ashraf derimot er bortført, så blir muligheten for å finne Ashraf i live mindre og mindre jo lenger tiden går.

- Nå skal man ikke gi opp håpet, men jo lenger tiden går kan man spekulere i om dette har gått fryktelig galt. Det har ikke vært mange slike saker opp gjennom årene. De jeg har vært borti har endt med tragedier. Nå har Asker og Bærum politidistrikt en dyktig kriminalsjef. Jeg ser hun er på banen, og det er betryggende, sier Abrahamsen.

Kontaktet Pakistan
Politiet mistenker ennå at den 28 år gamle varetektsfengslede mannen som var forelsket i Ashraf, står bak forsvinningen. I så fall sitter han taus med nøkkelen til forsvinningen, og med et kriminelt miljø i ryggen som ikke er kjent for å snakke med politiet.

Samtidig har Ashraf blitt etterlyst internasjonalt gjennom Interpol, og politiet også har tatt kontakt med kontakt Iver Stensrud, som er norsk sambandsmann til pakistansk politi.

Dermed utelukker ikke politiet at Ashrafs egen familie kan ha bortført jenta til Pakistan.

Til Nettavisen sier kriminalsjef Nina Bjørlo at man så langt bare har etterlyst Ashraf internt i politiet i Pakistan, men at det også der kan bli aktuelt med offentlig etterlysning gjennom mediene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere