- Dette er latterlig

Foto: (Scanpix)

Stortingsrepresentant Signe Øye (Ap) reagerer med vantro på at statsadvokaten ikke visste at den terrormistenkte afghaneren var sendt ut av Norge for syvende gang.

20.01.05 19:07

- Jeg forlanger at regjeringen rydder opp i dette omgående. Dette er det deres ansvar å ta tak i. Vi prøver å føre en rettferdig innvandringspolitikk, og dette er nesten blitt et komisk og latterlig eksempel på at dagens system ikke fungerer, sier Øye til TV 2 Nettavisen.

Hun tror det ikke vil ta lang tid før mannen dukker opp igjen hvis ikke prosedyrene forandres.

Må slutte
- Så lenge han får fordeler gjennom å begynne en ny søknadsprosedyre, er det klart at han synes dette er morsomt, i tillegg til å være en måte å livnære seg på. Dette må vi få en slutt på, sier Signe Øye.

TV 2 Nettavisen kunne i dag avsløre at afghaneren, som har søkt asyl i Norge syv ganger under ulik identitet, er sendt tilbake til Tyskland for syvende gang.

Visste ingenting
Statsadvokaten i Troms og Finnmark ble imidlertid ikke informert om avgjørelsen før mannen allerede var på vei ut av landet.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår, er beslutningen om å sende afghaneren ut av Norge tatt uten at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) og Statsadvokaten er blitt informert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.