*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er offentlig lynsjing

Foto: Privat

Abid Raja avviser at Rahila Iqbal (20) ble drept, og mener det norske samfunnet bør vente til fakta ligger på bordet før man begynner det han mener er «offentlig lynsjing».

04.06.05 22:00

- Mitt budskap er at man må først må vente til man vet hva som har skjedd. Til da skal man ikke forhåndsdømme noen. Man skal gi familien tid og rom til å sørge, sier Abid Raja.

Raja er advokat til familien til 20 år gamle Rahila Iqbal. Jenta ble funnet død i en bil i Kharian i Pakistan onsdag. Ektemannen hennes i Norge mener at Iqbal er utsatt for æresdrap. Politiet undersøker nå dødsfallet.

- Familien tilbakeviser på det sterkeste at dette er noe drap. Hele familien var i Norge da dette skjedde. De sier at det har vært en ulykke. Familien er sjokkert over at man retter mistanke om æresdrap mot familien før man har undersøkt hva som har skjedd, sier Raja til TV 2 Nettavisen.

Tre dager etter at datteren døde i nærheten av byen Randheer i Pakistan, er de nå utpekt som mulige drapspersoner. Raja sier at dette er en kjempebelastning på toppen av den sorgen de allerede har over hennes bortfall.

- Offentlig lynsjing
- Familien er sjokkert over at man nå vinkler en tragisk ulykke over på æresdrap. Her i Norge er det tydeligvis godt tilrettelagt for en æresdrap-debatt før man får alle kortene på bordet, sier Raja.

- Media burde ha ventet til man visste hva dette var før de begikk denne offentlige lynsjing. Politiet kunne ha avkreftet at dette er æresdrap, men det gjør de ikke. Se på forsidene av tabloidene i dag. Dette har de fått fra politiet. Det er helt klart. De har fått det fra politiet. De kan avkrefte at æresdrap men det gjør de ikke, sier han.

Politiet venter nå på rapporten etter obduksjonen av kvinnen. Den vil kunne si mye om hvordan hun døde, og om hun ble drept eller utsatt for en bilulykke. Raja mener at også Norge burde ha ventet med å fokusere på saken før dødsårsaken var sikker.

Raja mener at også politiet kunne gjort mye mer for å roe ned den store fokusen på mulig æresdrap.

- Ambassaden var der
- Jeg har selv snakket med sjåføren og de som kom til stedet etter ulykken. Dette var en ulykke. Sjåføren ble reddet ut av bilen, sier Raja.

Raja sier også at personer fra Den norske ambassaden i Pakistan har vært i har også vært der og snakket med det lokale politiet og andre involverte. De må ha laget en rapport som sier noe om hva som har skjedd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.