RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er suspekt, Terje!

Foto: Erlend Aas / Scanpix
Sist oppdatert:
Frp reagerer på kraftsamrøre.

Frp er svært kritiske til at to kraftselskaper har gitt økonomisk støtte til Senterpartiet (Sp) i valgkampen.

- Energiministeren kan ikke behandle søknader fra selskaper som har tildelt hans parti penger, mener Frps Ketil Solvik-Olsen.

700.000 kroner
Han mener ønsket om egne fordeler er den bakenforliggende årsaken til at kraftselskapene ga Senterpartiet penger i valgkampen. Torsdag ble det kjent at Troms Kraft og Eidsiva Energi i 2009 ga Sp 700.000 kroner i støtte.

- Denne saken er suspekt. Jeg anser det som åpenbart at disse to kraftselskapene har forsøkt å kjøpe seg positiv oppmerksomhet fra energiministerens parti. Riis-Johansen bør derfor holde seg unna deres prosjektsøknader – bindingene er blitt for sterke, sier Ketil Solvik-Olsen.

Han beroliges overhodet ikke av at støtten angivelig gikk til å utarbeide en energirapport.

- De bør holde seg unna
- De to kraftselskapene hjalp i realiteten Sp å skjule manglende resultater etter fire år i energidepartementet. Jeg syntes det var pinlig da Sp i valgkampen skrøt av sin ferske energirapport, mens de i løpet av fire år i energidepartementet ikke klarte å fremlegge noe lignende.

- Innbyggerne i eierkommunene til Troms Kraft og Eidsiva Energi bør spørre seg hvorfor deres kraftselskap skal støtte et politisk parti med penger. Dette er penger som enten burde vært brukt til energiprosjekter eller gitt utbytte til eierne. Støtte til politiske partier bør offentlig eide kraftselskaper holde seg langt unna, sier Ketil Solvik-Olsen.

Her kan du lese mer om konsesjonen Eidsiva fikki juni i år.

Han vil nå be lokale Frp-grupper i eierkommunene reise debatt om saken i sine respektive kommunestyremøter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere