RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette var ille

Sist oppdatert:
Bråk, fulle mindreårige og narko-overdoser. Politiet er ikke imponert over årets Sommerparade.

- Det vil helt klart bli et etterspill etter denne paraden. Vi opplevde at det hele var ute av kontroll, med fyll, bråk og dop, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt.

Han opplyser til TV 2 Nettavisen at det ble registrert et svært høyt antall rusa mindreårige, og gjort en lang rekke beslag.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, måtte minst fem personer ha legebehandling etter å ha tatt overdoser av det som trolig er det narkotiske stoffet GHB.

Legevakten opplyser at de har hatt to pasienter til behandling for GHB-overdoser i løpet av natten.

Innkaller arrangørene
- Vi blir ikke imponert når vi ser 14-åringer rave fulle rundt i bare undertøyet, sier Belle.

Arrangørene av Sommerparaden vil bli innkalt til Sentrum politistasjon over helgen. De må blant annet redegjøre for hvordan det er mulig at mindreårige kunne bli rusa under paraden.

- Allerede da paraden startet i formiddag, var det fyll og bråk i forbindelse med opptoget. Dette har fortsatt utover dagen og natten, sier Belle, som stiller seg tvilende til om politiet vil gi tillatelse til flere slike parader.

GHB-overdoser
Ved 01-tiden natt til søndag ble også to paradedeltakere fraktet til legevakten, etter at de hadde tatt en overdose av det som trolig er GHB. Det narkotiske stoffet er svært farlig, og kan forårsake komalignende tilstander.

- Det var to kamerater i 20-åra som hadde fått i seg for mye GHB eller lignende stoff. De ble funnet av en politipatrulje i Rosenkrantz gate, og kom raskt under behandling av ambulansepersonell, opplyser Belle.

I 03.30-tiden ble ytterligere to paradedeltakere, en mann og en kvinne, funnet i samme gate - også de hadde trolig fått i seg overdoser med GHB.

Klokken 06.00 ble et femte GHB-overdosetilfelle oppdaget ved Spikersuppa.

- Kan ikke gjøre noe
Sommerparadens presseansvarlige, Stian Hübener, sier det ikke var flere som var ruset under årets parade enn det det har vært tidligere.

- Ifølge kommandosjefen fra politiet som vi snakket med i går, var det ikke verre enn vanlig, sier han til TV 2 Nettavisen.

Pressesjefen forteller at det alltid er mange mindreårige som deltar i paraden.

- Hva gjør dere for å hindre at de mindreårige ruser seg?

- Vi stiller oss helt imot rus, det tar vi fullstendig avstand fra. Men det er ikke så mye vi kan gjøre med at noen bruker narkotika, bortsett fra at vi sikrer hele området med politi og helsepersonell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere