- Dette viser at integreringen har feilet

Mazyar Keshvari, innvandrrerpolitisk talsmann for Frp, mener den høye andelen med innvandrerbakgrunn som mottar kontantstøtte betyr at integreringen har feilet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Mazyar Keshvari, innvandrrerpolitisk talsmann for Frp, mener den høye andelen med innvandrerbakgrunn som mottar kontantstøtte betyr at integreringen har feilet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Halvparten av barn med innvandrerbakgrunn mottar kontantstøtte.

02.05.14 14:52

Fredag publiserte Statistisk sentralbyrå (SSB) en ny statistikk over kontantstøtte blant innvandrere. Antall kontantstøttebarn går fortsatt ned i alle deler av befolkningen, men blant barn med innvandrerbakgrunn er andelen større enn i befolkningen som helhet.

- Dette betyr at vi har mislykkes med integreringen, sier Mazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsmann.

- De er hjemme uansett, mer enn resten av befolkningen. For mange overgår samlede offentlige utbetalinger det de hadde vært i stand til å tjene selv, og de har derfor ikke råd til å ta seg jobb. Derfor mener jeg det er viktig å sette et tak på offentlige ytelser, blant annet på kontantstøtte, sier Keshvari til Nettavisen.

Les også: Halvparten mottar kontantstøtte

Halvparten
I 2012 mottok til sammen 22 prosent av alle barn mellom 13 og 23 måneder, kontantstøtte. Av disse utgjorde barn med innvandrerbakgrunn 34 prosent.

Blant alle barn i kontantstøttealder, som har innvandrerbakgrunn, var det 46 prosent som mottok kontantstøtte i 2012.

- Har å gjøre med kultur
Venstresiden har lenge argumentert med at kontantstøtten fører til dårlig integrering. Keshvari mener denne konklusjonen er for enkel, og tror ikke det vil bedre integreringen dersom kontantstøtten fjernes.

- Uansett om det er kontantstøtte eller ikke sliter man med å få innvandrerkvinner ut i arbeidslivet. Dette har med kultur å gjøre. Det er et levemønster, sier Keshvari.

Landets toåringer mistet retten til kontantstøtte i 2012, men denne retten har regjeringen lovet å gjeninnføre. Antallet som mottar kontantstøtte faller fra år til år. Ifølge SSBs tall har trenden fortsatt også i 2012.

Fredag starter Fremskrittspartiets landsmøte. Følg det direkte her:

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.