- Devold har min tillit

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil ikke svare på om han tror at forsvarsminister Kristin Krohn Devold har tillit blant folk etter alle avsløringene om Forsvaret.

- Det avgjørende er at hun har min tillit, og det har hun, sier Bondevik på spørsmål om han tror at Devold fortsatt har tillit blant nordmenn.

- Tror du folk flest har tillit til Forsvaret etter alle avsløringene om smøring, konereiser og ureglementert salg av eiendommer?

- Overskridelsene er klart uheldig. Det har forsvarssjefen sagt selv, og han gikk så langt som å stille sin plass til disposisjon. Men jeg tror ikke tilliten til Forsvaret er rokket. Vi må ikke glemme at Forsvaret har vært gjennom en veldig sterk omstilling, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

Smøretur med Thales
TV 2 Nettavisen har tidligere avslørt at hæren har gitt forsvarsleverandøren Thales en avtale stikk i strid med reglene. Avtalen ble inngått på samme tid som offiserer i Hæren var på gratis laksefiske med Thales.

Forsvarsministeren har hele tiden nektet å uttale seg om saken fordi hun mener at forsvarssjefen har ansvaret.

Den siste uka er det også blitt kjent at Forsvaret har solgt en flystasjon med 11 millioner kroner i tap. Forsvarsminister Kristin Krohn Devold innrømmer regelbrudd.

Reiser mer enn fru Bondevik
Og som om ikke det var nok, det viser seg at ingen ektefelle reiser så mye på statens bekostning som forsvarssjefens kone Eva Frisvold. Hun representerer Norge langt mer enn statsministerens kone Bjørg Bondevik.

Fokuset på Forsvaret og forsvarsministeren vil ikke avta. Neste tirsdag vil forsvarssjef Sigurd Frisvold legge fram en oversikt over hvordan Forsvaret i fjor kunne bruke nær én milliard kroner for mye.

21. februar må Devold møte i en åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag