RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dæhlie misbrukes

Sist oppdatert:
Bjørn Dæhlie nekter å forklare seg om hyttebråket i Trysil. Partneren hans sier naboene misbruker Dæhlis navn fordi de ikke tåler støy.

- Vi har en rekke hytter i nærheten av Dæhlie-hytta, og får aldri klager. De får mer fokus ved å bruke Dæhlie-navnet, de vil vel ikke ha naboer som gir noe som helst støy, sier Rolf Mobæk til TV 2 Nettavisen.

Skikongen Bjørn Dæhlie møter motstand i Trysil, hvor han oppførte sin første utleiehytte i 1996. Naboene kaller hytta, med 30 sengeplasser, for et rølpehotell. Denne eier Bjørn Dæhlie fortsatt alene, og leier den ut gjennom Trysil Booking.

Mandag rettet TV 2 Nettavisen en rekke henvendelser til Bjørn Dæhlie, som til slutt svarte gjennom partneren sin, Rolf Mobæk.

- Dæhlie har ikke hørt om hyttebråk siden han tok dette opp for to år siden. Han har aldri hørt begrepet ”rølpehotell”. Men Dæhlie vil ikke uttale seg. Da blir det bare mer støy og mer skitt hit og dit, sier hyttepartneren hans, Rolf Mobæk.

- Til forretningsforbindelser

Mobæk tegnet og anbefalte utleiehytta Dæhlie-hytta. Sammen med Helge Jordanger driver de i dag utleieprosjektet Sjumilsskogen på Trysil.

Mobæk sier han uttaler seg om fakta på vegne av Dæhlie. Ifølge Mobæk visste alle naboene at hytta skulle oppføres til utleie, og viser til et brev til kommunen av 10. mai 1996, som naboene skrev under på. Her heter det blant annet:

”Jeg ønsker å bygge en hytte som skal være velegnet både til privat bruk og for utleie til blant annet mine forretningsforbindelser.”

Hytta ble 15 kvadratmeter for stor, og Dæhlie ber om dispensasjon for overskridelsen. Dette får han.

- Man får inntrykk av at Dæhlie gjør noe lovstridig, og det er fullstendig feil. Det er ikke forbud mot utleie. Naboene som klager leier selv ut hyttene sine i fellesskap, via internett. De retter i så fall ris til egen bak, sier Mobæk.

- Stemmer ikke

- Av brevet kan man få inntrykk av Dæhlie skal bruke hytta privat og leie ut til folk han kjenner?

- Nei, det har ikke noe å si. Utleie er utleie, svarer Mobæk.

Nærmeste hyttenabo Karl-Jann Hansen sier han kjøpte tomta før Dæhlie, og at skikongen prøvde å få ham til å selge tomta til seg. Hansen sier han oppførte hytta si i 1998, ett år etter Dæhlie. Til TV 2 Nettavisen sier han at Dæhlie opplyste at hytta skulle brukes privat, og til noe utleie.

- Dette stemmer ikke. Dæhlie bygde hytta i 1996, og Hansen kom lenge etter. Faktisk sier Dæhlie at Hansen var den første som overnattet på Dæhlie-hytta. Vi forstår ikke at han bygde hytte 30 meter fra Dæhlie-hytta når han visste at den ville bli utleid, sier Mobæk.

Engangstilfelle

- Men ga ikke Dæhlie uttrykk for at den skulle leies til kjentfolk og til treningssamlinger?

- Man kan ikke være så naiv at man tror treningssamlinger går over hele sesongen.

Når det gjelder hyttebråket, sier Mobæk at Trysil Booking har ansvaret for utleien, men at Dæhlie har laget regler som han trodde ble overholdt.

- At den ble leid ut til 17-åringer var feil og et engangstilfelle. Dette bruker naboene for hva det er verdt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere