RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Din datter skal se deg dø

Sist oppdatert:
- Din datter skal se deg dø, skal 49-åringen ha sagt før han hugget med en kniv mot en prostituert kvinne i leiligheten hans. I morgen starter rettssaken.

Kvinnen avverget angrepet med bare hendene og klarte å kjempe seg løs fra horekunden ved å sparke ham i magen og løpe ut av leiligheten. Inne hos naboen fikk hun tilflukt og kontaktet politiet, ifølge den alvorlige tiltalen.

Kjempet for livet
Onsdag starter straffesaken mot mannen i Bergen tingrett. Statsadvokaten i Hordaland mener 49-åringen har gjort seg skyldig i flere alvorlige forhold, der drapsforsøket i januar i år er det mest graverende. Den prostituerte 25-åringen skal ha måttet kjempe for livet og ble påført kutt i ansiktet og i hånden da hun angivelig beskyttet seg mot knivstikkene. Før angrepet skal mannen ha sagt at han ville drepe henne og at kvinnens datter skulle se henne dø. Datteren var ikke til stede i leiligheten.

Angrep mann
Mannen har forklart til politiet at det var et slagsmål mellom de to den aktuelle natten, etter at hun forsøkte å stjele penger fra ham. At det skal ha vært et drapforsøk, avviser han kontant.

Flere timer tidligere, samme kveld, skal han ha overfalt en mann, som var på besøk hjemme hos 49-åringen. Han slapp unna med kutt i ansiktet. Politiet pågrep mannen senere på natten, etter det angivelige drapsforsøket på kvinnen.

Slapp ut og angrep igjen
Noen uker senere slapp mannen ut igjen, bare for igjen å true kvinnen. Ifølge tiltalen skal han ha holdt en kniv, mens han sa til henne at han ville slippe mye lettere fra det i retten hvis han drepte henne. Like etter skal han ha slått henne i hodet og ansiktet. Påtalemyndigheten tror han forsøkte å tvinge kvinnen til å endre forklaringen mot ham.

- Vil kjenne følelsen
Det skal ha vært flere voldsepisoder mot kvinnen etter at mannen ble løslatt. Men allerede før det angivelige drapsforsøket i januar, har mannen vist voldelige tendenser overfor 25-åringen. I oktober i fjor skal han ha sagt til henne at han skulle stikke en kniv i en venninne av henne «for å kjenne følelsen av hvordan det er». Mot slutten av måneden skal han ha angrepet den samme venninnen, og noen dager senere ble han igjen varetektsfengslet.

- Det er en alvorlig tiltale, men jeg vil ikke kommentere om vi har en sterk sak eller ikke, sier statsadvokat Arild Oma til iBergen.no.

Amok på legevakten
49-åringen nekter straffskyld for de mest alvorlige tiltalepunktene, men erkjenner å ha gått amok på legevakten en lørdag morgen i august i år. Han ødela da diverse utstyr i resepsjonen.

- Min klient er veldig skeptisk til etterforskningen i denne saken. For ham er det helt klart at vitnene har en egen agenda der det er snakk om hevn, sier mannens forsvarer Odd Arild Drevland.

Den prostituerte kvinnen og mannen som ble angrepet har begge gjort krav på erstatning fra 49-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere