RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Diskriminerte ikke Ali Farah

Sist oppdatert:
En av ambulansesjåførene snakker ut om det som skjedde i Sofienbergparken.

240 dager etter at Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo, snakker nå en av ambulansesjåførene ut for første gang om det som skjedde den sommer dagen 6. august.

I ettertid har de to sjåførene fått kraftig kritikk for at de forlot Farah i parken, og rasismeanklagene har haglet. Men Erik Schjenken benekter at det lå rasistiske tanker eller holdninger bak avgjørelsen.

Urinering
Slik beskriver han selv i et leserinnlegg i Aftenposten hva som skjedde da de kom til parken:

- Vi hjelper mannen på bena og vil følge ham inn i ambulansen. På vei til bilen trekker mannen ned buksene og urinerer på bena til min kollega. Min kollega blir overrasket, trekker seg vekk fra mannen og kaller ham for en gris. Mannen, som fortsatt urinerer, går litt lenger frem og urinerer videre på ambulansen, skriver Schjenken.

Ambulansesjåføren innrømmer at de gjorde en feil i Sofienbergparken, men hevder det var fordi de tolket Farahs urinering som en bevisst handling.

-Der og da oppfatter vi mannen som et ordensproblem, og mener det beste er at politiet bringer ham til legevakten, i stedet for ambulansen. Dette er ene og alene grunnen til at Ali Farah ikke ble transportert til legevakten i ambulanse.

- Fortsett kampen
Avslutningsvis kommer Schjenken med en anmodning til Ali Farah og hans samboer Kohinoor Nordberg.

- Stå på i kampen for å bekjempe rasisme og diskriminering i samfunnet, men slutt å bruke den offentlige helsetjeneste og ambulansepersonell som eksempel, skriver ambulansesjåføren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere