- Døde etter politijakt

Foto: Stein Larsen (Agderposten)

Mann kastet i døden etter ATV-ulykke.

04.04.10 13:02

En mannsperson i voksen alder er død etter at en politipatrulje fant mannen omkommet etter en utforkjøring i Lillesand påskeaften morgen.

Kolliderte i autovernet
- Klokken 06.05 meldte en politipatrulje at de hadde funnet en ATV (firehjuls terrengmotorsykkel, red. anm.) som hadde kollidert i et autovern på en gang- og sykkelvei i Tingsaker, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til Nettavisen.

ATV-en som ble funnet ble i desember 2009 meldt stjålet, og var uten registreringsskilt da den ble funnet.

- Politijakt endte i dødskrasj
Lokalavisen Agderposten skriver derimot at en politipatrulje skal ha jaktet på mannen ATV-føreren, og at dette var foranledningen for ulykken.

- Dette er ikke informasjon som avisene har fått fra oss på operasjonssentralen, sier Steinsland.

- Kjenner dere til noen foranledning før ulykken?

- Nei, vi på operasjonssentralen har ikke fått noen informasjon om hva som skjedde før ATV-en ble funnet i autovernet. Det har ikke vært noen kommunikasjon mellom oss og patruljen i forkant av ulykken, sier Steinsland.

- Flere medier skriver at det var en politijakt i forkant av dette, basert på uttalelser fra deg...

- Ja, og det er helt feil. De lyver. Jeg skjønner ikke hvor de har det fra. Jeg har aldri sagt det de skriver, sier Steinsland før han slenger på røret.

Politistasjonssjef Steven Hassedal ved Grimstad politistasjon bekrefter derimot overfor Fvn.no at føreren ble forsøkt stoppet før hendelsen.

Men ved ATV-en ble det ikke funnet noen fører. Politipatruljen søkte i området, og fant ganske raskt en mannsperson liggende med ansiktet ned i en elv i nærområdet. Mannen ble da konstatert omkommet.

Ukjent identitet
Krimteknikere på stedet har ikke klart å fastslå mannens identitet. Han er nå fraktet til Kristiansand sykehus for videre forsøk på å fastslå mannens identitet. Det har heller ikke kommet inn noen savnet-melding i området.

På grunn av omstendighetene rundt ulykken er Spesialenheten for politisaker rutinemessig koblet inn. De vil starte undersøkelsene lørdag kveld.

Er identifisert
– Det tok sin tid å finne identiteten, for det var ingen ID-papirer tilgjengelig. Nå har vi fått hjelp til å gjenkjenne mannen, og vi holder nå på med varsling av pårørende, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til NRK ved 17.30-tida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag