*Nettavisen* Nyheter.

- Døde så altfor tidlig

- Einar Førde døde så altfor tidlig, selv om vi på en måte var forberedt, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

27.09.04 11:47

Den tidligere toppolitikeren og kringkastingssjefen døde søndag av kreftsykdommen han første gang fikk vite om ved juletider 2002.

- Vi var forberedt fordi han var veldig åpen om sykdommen, men samtidig går det på en måte et støkk i oss likevel, sier Svarstad Haugland til TV 2 Nettavisen.

Andre politiske motstandere, venner, kolleger og partifeller beskriver Einar Førde som en «samfunnsbygger», «ruvende intellektuell», som «humorist», med « et hue det gikk usedvanlig fort oppi».

Også kulturministeren berømmer Einar Førdes humor og vidd.

- Han beholdt humoren til det siste og skrev sin spalte i Bergens Tidende helt til for to-tre uker siden. Han skrev gode, friske kommentarer med alvor, humor og snert helt til det siste.

Unik jobb for NRK
Svarstad Haugland legger stor vekt på jobben som Einar Førde gjorde som kringkastingssjef i NRK.

- Han utviklet bedriften til å bli en god konkurrent til de kommersielle kanalene. Han gjorde en solid insats som kringkastingssjef.

Etterlater tre små barn
Einar Førde døde fredfullt med sine nærmeste rundt seg på Ullevål universitetssykehus, skriver VG.

Hans søster Reidun og hennes mann, hans bror Olav Helge, hans eldste barn Eirik og Hanna, kona Synnøve og hans nære venn Svein Larsen var sammen med Einar Førde til det siste sent søndag kveld.

Fredag var de yngste barna, sønnen på tre og tvillingdøtrene på sju, hos ham. Førde skal ha akseptert sin egen skjebne, men har gitt uttrykk for at han ikke kunne forsone seg med å måtte etterlate seg tre små barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.