RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dopet meg siden jeg var 18

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
NM-deltakeren i kroppsbygning hevder han har dopet seg siden han var 18 år gammel.

Kroppsbyggeren (32) er nå dømt for å ha innført store mengder dopingmidler til landet.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett er mannen dømt til betinget fengsel i 120 dager. Fullbyrdelsen av straffen er utsatt med en prøvetid på to år. 32-åringen er også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

Mannen, som tidligere har deltatt i NM i kroppsbygging, fortalte i retten at han har drevet med kroppsbygging siden han var 18 år, etter hvert på konkurransenivå. Han sa også at han praktisk talt hele tiden har brukt dopingmidler.

- Han er fortsatt aktiv kroppsbygger og bruker fortsatt dopingmidler. Han begynte med å importere preparatene selv fordi dette ble billigere enn å kjøpe dem her i landet. Han var klar over at importen var ulovlig og straffbar, skriver tingretten i dommen.

- 14.000 tabletter
Kroppsbyggeren innførte dopingmidler til Norge i stor stil i perioden fra 2003 til 2004.

Totalt skal han ifølge tiltalen ha importert om lag 14.000 tabletter som står på den såkalte dopinglisten. Han skal også ha innført pulver og ampuller.

I en leilighet i Oslo beslagla politiet store mengder dopingpreparater.

Kroppsbyggeren sa i retten at han utelukkende har innført stoffene til eget bruk, og at han ikke har solgt dopingmidler, men at det kan ha hendt at han har gitt noe til en kroppsbyggerkollega.

«Dette er en betydelig mengde. Selv om det ikke foreligger bevismessig grunnlag for annet enn innførsel til eget bruk, er det på det rene at så store mengder dopingmidler potensielt utgjør en betydelig spredningsfare», påpeker tingretten.

Dømt to ganger
Retten mener det er skjerpende at innførselen fant sted over lang tid, i nærmere ett år, samt at det foregikk temmelig systematisk.

32-åringen har imidlertid erkjent alle forholdene, noe han gjorde først etter at aktor under hovedforhandlingen frafalt den alvorligste tiltaleposten som gikk på salg av dopingmidler for flere hundretusener av kroner.

«Dette har lettet saksgjennomføringen i betydelig grad, og selv om erkjennelsen som nevnt kom på et sent tidspunkt må den få straffnedsettende utslag..», skriver tingretten i dommen.

Retten påpeker også at rettspraksisen for innføring av ulovlige dopingmidler er sparsom.

Kroppsbyggeren er straffedømt to ganger tidligere. I 1998 ble han dømt til 20 dagers betinget fengsel for narkotikaforhold. Han er også dømt for legemsbeskadigelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere