*Nettavisen* Nyheter.

- Dra på charter i mai

I år er det mai som er den billigste feriemåneden.

26.03.08 14:55

(SIDE2): - I mai får du omtrent Syden-reisene kastet etter deg. Det er årets desidert rimeligste reiseperiode, og i år har vi vært rekordtidlig ute med lanseringen av de lave prisene, rett og slett for å være sikker på at vi skal vi få solgt ut alt, sier informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i StarTour.

Fortsatt vinter
Før har det ofte vært april som har vært det rimeligste alternativet for sol og varme.

- I år som påsken var så tidlig, blir nesten hele april fortsatt å regne som vinter - og da reiser nordmenn, forklarer Ving-sjef Christian Grønli.

- Om det er før eller etter påske spiller ingen rolle. April er ekstremt godt solgt, og det er bare 300 ledige seter fra Oslo, 1 ledig fra Bergen, 10 ledige fra Stavanger og 4 ledige fra Trondheim. Det sier litt.

Tidlige fordeler
Mot mai begynner flygingene til de aller fleste sommerdestinasjonene. Legg ferien til perioden fra begynnelsen av mai til begynnelsen av juni er rådet fra ekspertene.

- Her er det hvert eneste år en lang rekke tilbudsreiser, forklarer Grønli.

Grunnen er selvsagt at den store ferieavviklingen i forbindelse med skolefri ikke har begynt. I tillegg er ikke temperaturen avskrekkende, det er som regel grønt og frodig, servicen er på topp etter en vinter i «dvale» og tempoet er vesentlig roligere.

Prisene halveres
Tendensen er den samme hosApollo, for i mars og april er det ikke så mye ledig.

- Det er først når sommerflyene starter det blir en billigperiode. Kan du reise i mai får du flott ferie til svært lave priser, lover Helen Bergby, informasjonssjef hos Kuoni og Apollo Reiser.

- Vi ser at det blir færre restplasser enn tidligere og at folk er tidlig ute og bestiller. Likevel halveres prisen dersom man bestiller utenom sesong, forklarer Anette M. Koefoed hos Berg-Hansen.

En familie på 2 voksne og 1 barn kan få en tur til varmere strøk for mellom 10.- 15.000 for hele familien utenom sesong på spesifisert bosted. Denne prisen dobles i høysesong, mener informasjonssjefen.

Her er noen av tilbudene som varmer:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Apollo tilbyr 1 uke med fly og hotell (uspesifisert) i midten av mai til kun 1998 kroner. Turene går til blant annet Algarve i Portugal, Kreta, Mallorca og Zakynthos.

Star Tour kan i mai by på uspesifiserte reiser fra Oslo til Kypros fra 1295 kroner. I tillegg har de konseptet «Reis 2 - betal for 1». Billigste uke er til nevnte Kypros 19. mai fra kroner 1622 kroner. En uke til Portugal på 4-stjernes hotell kan du i begynnelsen av mai få for 2697 kroner.

Kun fly til Roma finner du til 695 kroner, mens Thailand med fly koster bare 3995 kroner i mai.

Ving kan i midten av mai sende deg til både Kreta og Mallorca for under 2000 kroner. Dette er en uke med uspesifisert hotell.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.