Gå til sidens hovedinnhold

- Dramatisk at Sp snur i Lofoten

Venstre-lederen beklager.

Venstres leder Trine Skei Grande beklager sterkt at Sp synes å snu i saken om oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Under åpningen av Oslo Venstres årsmøte gjentok Skei Grande forslaget om at det bør innføres lovbestemt, varig vern av disse havområdene på grunn av naturen og fiskeriressursene.

Dette forslaget fremmet Venstre i Stortinget sist onsdag, men det fikk ikke støtte fra noe annet parti.

Ap som ventet
– Det mest dramatiske med Lofoten er ikke nødvendigvis at Ap vil åpne for boring. Det er et standpunkt partiet har hatt i over 20 år. Men at Sp nå ser ut til å snu, det er dramatisk, sa Venstres leder.

Hun viste til at Sp tidligere har stått side om side med Venstre, KrF og SV om vern.

– Men olje- og energiminister Ola Borten Moe, samferdselsminister Marit Arnstad og et flertall i Sps programkomité vil nå bore. Dette selges inn som et såkalt kompromiss. Det er ikke riktig. Det er boring det handler om, og det i de mest sårbare områdene, sa Skei Grande.

SV alene
Hun sa at Sps snuoperasjon gjør partiet til en alliert med Ap, mot SV, som står alene i regjeringen.

– Det øker sjansene for at det blir boring i Lofoten med en fortsatt rødgrønn regjering. Venstre og KrF i posisjon har tidligere vernet Lofoten. Det har vi tenkt å gjøre igjen, sa partilederen.

Borten Moe går inn for å gjenåpne to sovende Statoil-lisenser fra 1994 i området Nordland VI, men vil ikke åpne nye felt for konsekvensutredning og eventuell letevirksomhet i neste stortingsperiode. Forslaget vil bli behandlet på Sps landsmøte i begynnelsen av april. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene