*Nettavisen* Nyheter.

- Drapet trolig planlagt

Politiet opplyser at drapet på 25-åringen på Sandaker i Oslo tirsdag morgen, trolig var planlagt.

22.02.05 07:22

Politiet etterlyser to personer etter drapet. Høyst sannsynlig er flere personer involvert i skyteepisoden 06:30 tirsdag morgen. Ofrene er kjenninger av politiet, men lede Terje Kristiansen ved vold-, ran-, og sedelighetsavsnittet ved Oslo politikammer ønsket tirsdag formiddag ikke å knytte mennene til et spesielt miljø.

- Av utenlandsk opprinnelse
- De to er begge av utenlandsk opprinnelse. Drapet var trolig planlagt, sa han under en pressekonferanse på politihuset tirsdag.

To personer ble ved 06.30-tiden tirsdag skutt på åpen gate på Sandaker. Den ene døde etter at han kom til sykehus, mens tilstanden for de andre er alvorlig, men stabil. Begge ble skutt i brystet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kjetil Mæland

Skuddsalver
Vitner TV 2 Nettavisen har snakket med forteller at det ble avfyrt to skuddserier med kort mellomrom. Skuddene falt trolig ved en parkeringsplass like ovenfor senteret. De to ofrene har trolig løpt i underkant av hundre meter før de segnet om i veikanten.

- Et bilist stoppet og kjørte den ene personen til legevakten. Den andre personen lå på stedet til ambulansen hentet ham. Denne personen er nå død, sier Kristiansen.

Stakk av i Chevrolet
Etter at skuddene falt ble gjerningspersonene plukket opp av en burgunder Chevrolet - trolig en jeep-type. På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste Kristiansen at politiet nå etterlyser vitner som kan ha sett denne bilen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Bilen kjørte opp Sandakerveien og inn Hans Nielsen Hauges gate mot Sinsen. En knapp halvtime etter ble denne bilen funnet i Bergensveien i Groruddalen. Der ble den funnet utbrent klokken 07:00 - en halvtime etter skyteepisoden. Politiet opplyser at bilen skal ha hatt falske kjennemerker.

Bil nummer 2
- Bilen må ha kjørt ganske direkte til Bergensveien. Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett bilen eller personene som var i den, sier Kristiansen.

Politiet har også opplysninger om at en mindre grå bil fulgte etter Chevroleten.

- Det er også observert en mindre grå bil, ukjent type, som kjørte etter jeepen. Den kan ha hatt noe med saken å gjøre, sier Kristiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.