- Drapsmannens far er dømt for to drap

Foto: (Scanpix/Privat)

Faren til mannen (22) som er siktet for å ha drept Levi Sørensen (20) i Kristiansand, er tidligere dømt for to drap.

19.07.10 15:42

På 1980-tallet drepte faren til den drapssiktede i Kristiansand sin egen far. 16 år senere, etter å ha sonet drapet på faren, skjøt han en 31-åring på kjøkkenet på sitt eget bruk. Det skriver VG i dag.

Han sitter nå fengslet i Ila fengsel, og ifølge VG kan han tidligst slippe ut neste år etter forvaringsdommen på 15 år.

Kan sone i samme fengsel
Blir den nå siktede 22-åringen dømt for drapet på Levi Sørensen (20) i Kristiansand, kan han ende opp med å sone sammen med sin egen far i Ila fengsel i Eiksmarka.

Bekjente til den siktede sier til VG at farens bakgrunn skal ha vært en stor belastning for gutten. 22-åringens vanskelige bakgrunn, og hans fars voldelige historie, kommer til å bli formildende i en eventuell straffesak etter Levi-drapet, skriver avisen.

Bakgrunnen til faren et problem
- Vi diskuterte ikke faren i gjengen. Det var ikke et tema. Han snakket ikke om det selv, men vi skjønte det å ha en far dømt til forvaring er et problem, sier en kamerat til VG.

Ifølge bekjente besøkte 22-åringen sin far flere ganger i fengselet under oppveksten.

Det var torsdag ved 16-tiden at Sørensen ble funnet død i elven Otra i Kristiansand, og det gikk ikke lang tid før politiet startet drapsetterforskning. 20-åringen skal ha blitt drept i sin egen leilighet, og så dumpet i elven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.