RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drapsparet pågrepet i Bergen

Sist oppdatert:
- Vi har pågrepet to finske statsborgere som vi tror er det etterlyste finske ekteparet, sier politiet i Bergen.

Politiet pågrep i ettermiddag to personerdet etterlyste drapsparet Kyösti Ensio Ulmanen (59) og hans kone Tarja Stenhus (43) i Ytre Arna i Bergen kommune.

Det var en vitneobservasjon av paret som førte til pågripelsen.

Udramatisk pågripelse
Politiet fikk ordre om bevæpning, og to uniformerte biler med bevæpnede tjenestemenn kjørte ut for å foreta pågripelsen.

44 kilometer lenger vest, ved avkjørselen til Ytra Arna slo politiet til. Av en eller annen grunn stoppet paret i en lomme ved krysset. Der stoppet også én av de tre sivile politibilene som hadde fulgt etter langs E16. Klokken 16.16 rykket de to uniformerte politibilene inn, væpnet politi gikk ut av bilene og beordret paret ut av bilen.

Pågripelsen skjedde udramatisk. Mannen og kvinnen gjorde det de fikk beskjed om, sier Rebnord.

Paret er nå kjørt til politihuset i Bergen der det blir foretatt en identitetssjekk. Deretter vil de bli transportert tilbake til Finland.

Dømt for drap
Kyösti Ensio Ulmanen (59) og Tarja Stenhus (43) soner sammen i det finske fengselet Övertorneå, like ved grensen til Sverige. 15. august fikk de permisjon for å gifte seg. Mens de var på bryllupsreise benyttet de muligheten til å forlenge den - på rømmen.

- Ulmanen er dømt for et drap i Sverige i 1991, mens Stenius er dømt for dobbeltdrap i Finland i 1996, sa politisjef Seppo Kinnunen til aftonbladet.se torsdag.

Paret ble lørdag etterlyst i Norge etter at de ble sett ved en kafé i Rødberg i Buskerud. Politiet i Nordre Buskerud hadde en større leteaksjon etter paret lørdag, men til ingen nytte.

- Det mest nærliggende å tro er at de har dratt vestover mot Hordaland, sa operasjonsleder Nils Thorsrud ved Nordre Buskerud politidistrikt til Nettavisen lørdag.

Markeringene på kartet viser hvor paret først ble observert og til slutt pågrepet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere