Gå til sidens hovedinnhold

- Drapssiktet skulle kastes ut

Den drepte Ragna Elida Christensen (61) skulle overta leiligheten til den drapssiktede 38-åringen.

Ifølge Framtid i Nord kan de tre ha blitt drept fordi 38-åringen hadde fått beskjed om at han måtte flytte ut av leiligheten han leide. Ifølge avisen skulle nemlig moren til Ole-Roger Olsen, Ragna Elida Christensen, flytte inn i leiligheten som 38-åringen leide.

Opplysningene var ukjente for politiet i Tromsø tirsdag. Onsdag avkreftet politiet derimot at dette skal ha vært et motiv for drapene på Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) søndag.

– I nye avhør har vi fått avkreftet at oppsigelse av leieforholdet kan ha vært motivet for trippeldrapet, sier politiadvokat Elin Norgård Strand til Nordlys.

Mannen er fortsatt for syk til å la seg avhøre, men skal ha snakket om motivet med sin forsvarer Ulf E. Hansen.

38-åringen er nå innlagt på Nordland psykiatriske sykehus. Hans advokat sier det kan ta lang tid før mannen er i stand til å avgi noen forklaring for politiet.

Tvangsinnlagt tre ganger
Den drapssiktede kommer fra Båtsfjord, og hadde bodd i Tromsø i to år. Til VG forteller den siktedes brødre at 38-åringen har blitt tvangsinnlagt tre ganger siden 2007.

- Hvordan kan han settes på gaten få uker etter en alvorlig psykose, uten oppfølging, spør brødrene. Brødrene, som ennå bor i Båtsfjord, trodde at broren fikk hjelp i Tromsø.

- Sønnen min ville ikke at andre skulle se at han var veldig syk. Derfor takket han nei til hjelp. Jeg tror ingen i helsevesenet har forstått hvor ille det sto til med ham, sier 38-åringens mor til Finnmarken.

- Han har vært en kjekk gutt. Dessverre har problemene tårnet seg opp for ham de siste tre årene. Det er vanskelig å vite om tragedien kunne ha vært avverget. Han spilte normal, og ville ikke ha hjelp. I en sånn situasjon er det ikke lett å se hvordan samfunnet kunne ha håndtert situasjonen annerledes, sier hun.

Voldelig fortid
Natt til søndag gikk det helt galt for 38-åringen. Han har innrømmet å ha drept Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) som han leide hos i Tromsø, samt Olsens mor, Ragna Elida Christensen (61). Mannen fortalte selv om drapene etter at han hadde blitt hentet av politiet etter at han gikk rundt uten mål og mening i nabolaget.

Les også: De ble drept

Mannen har en lang historie av vold bak seg. Nettavisen snakket mandag med en pensjonist som hadde blitt truet på livet av mannen i 1998. 38-åringen er tidligere dømt for grovt ran og narkotikaforbrytelser.

Les også: - Han skulle skjære ballene av meg

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget