RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix/Nordlys

- Drapssiktet skulle kastes ut

Sist oppdatert:
Den drepte Ragna Elida Christensen (61) skulle overta leiligheten til den drapssiktede 38-åringen.

Ifølge Framtid i Nord kan de tre ha blitt drept fordi 38-åringen hadde fått beskjed om at han måtte flytte ut av leiligheten han leide. Ifølge avisen skulle nemlig moren til Ole-Roger Olsen, Ragna Elida Christensen, flytte inn i leiligheten som 38-åringen leide.

Opplysningene var ukjente for politiet i Tromsø tirsdag. Onsdag avkreftet politiet derimot at dette skal ha vært et motiv for drapene på Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) søndag.

– I nye avhør har vi fått avkreftet at oppsigelse av leieforholdet kan ha vært motivet for trippeldrapet, sier politiadvokat Elin Norgård Strand til Nordlys.

Mannen er fortsatt for syk til å la seg avhøre, men skal ha snakket om motivet med sin forsvarer Ulf E. Hansen.

38-åringen er nå innlagt på Nordland psykiatriske sykehus. Hans advokat sier det kan ta lang tid før mannen er i stand til å avgi noen forklaring for politiet.

Tvangsinnlagt tre ganger
Den drapssiktede kommer fra Båtsfjord, og hadde bodd i Tromsø i to år. Til VG forteller den siktedes brødre at 38-åringen har blitt tvangsinnlagt tre ganger siden 2007.

- Hvordan kan han settes på gaten få uker etter en alvorlig psykose, uten oppfølging, spør brødrene. Brødrene, som ennå bor i Båtsfjord, trodde at broren fikk hjelp i Tromsø.

- Sønnen min ville ikke at andre skulle se at han var veldig syk. Derfor takket han nei til hjelp. Jeg tror ingen i helsevesenet har forstått hvor ille det sto til med ham, sier 38-åringens mor til Finnmarken.

- Han har vært en kjekk gutt. Dessverre har problemene tårnet seg opp for ham de siste tre årene. Det er vanskelig å vite om tragedien kunne ha vært avverget. Han spilte normal, og ville ikke ha hjelp. I en sånn situasjon er det ikke lett å se hvordan samfunnet kunne ha håndtert situasjonen annerledes, sier hun.

Voldelig fortid
Natt til søndag gikk det helt galt for 38-åringen. Han har innrømmet å ha drept Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) som han leide hos i Tromsø, samt Olsens mor, Ragna Elida Christensen (61). Mannen fortalte selv om drapene etter at han hadde blitt hentet av politiet etter at han gikk rundt uten mål og mening i nabolaget.

Les også: De ble drept

Mannen har en lang historie av vold bak seg. Nettavisen snakket mandag med en pensjonist som hadde blitt truet på livet av mannen i 1998. 38-åringen er tidligere dømt for grovt ran og narkotikaforbrytelser.

Les også: - Han skulle skjære ballene av meg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere