RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drapstruet etter sex-anklager

(Illustrasjon)
Sist oppdatert:
Kort tid etter at kvinnen anmeldte healeren (52) for sexovergrep, skal han ha blitt truet på livet.

(iBergen.no) : Det kom frem under Sunnhordland tingretts behandling av overgrepssaken, hvor en 23 år gammel kvinne anklaget 52-åringen for å befølt henne og stukket fingre inn i skjeden hennes under behandling. Tingretten fant ingen holdepunkter for kvinnens påstander, og frifant i dag den 52 år gamle Stord-mannen for overgrepstiltalen.

– Min klient gleder seg selvsagt over frifinnelsen, men har tatt det hele forferdelig tungt, sier advokat Kjell Steinsbø, som er 52-åringens forsvarer, til iBergen.no.

Ble svært redd
Ytterligere belastende var det da han for en tid siden ble kontaktet av en person med utenlandsk opprinnelse, som skal ha truet ham på livet. Mannen som skal ha fremsatt truslene, skal være en kjenning av kvinnens kjæreste.

– Han ble svært redd, og tok drapstrusselen i høyeste grad alvorlig, forteller Steinsbø.

52-åringen skal likevel ha bestemt seg for ikke å anmelde forholdet, men fortalte om hendelsen i Sunnhordland tingrett.

– Hvordan har overgrepsanklagene påvirket 52-åringen?

– I tiden hvor dette har pågått, har han trodd at alle pekte på ham og snakket om saken bak ryggen hans. Heldigvis har han fått veldig god støtte av familie og venner. Resultatet av dette er likevel at han nå har bestemt seg for at han aldri vil behandle noen han ikke kjenner, med mindre disse har med seg noen som skal være tilstede i samme rom, sier advokat Steinsbø.

Vil kun behandle kjente
Det er nå fem år siden mannen oppdaget at han hadde evner som gjorde at han kunne behandle og helbrede syke mennesker. 52-åringen har ingen utdannelse innen området, og har kun behandlet venner og kjente, samt folk som oppsøkte ham på anbefalning fra andre. Den 23 år gamle kvinnen ble anbefalt å kontakte healeren på Stord etter at kjæresten hadde fått behandling og kunne vise til gode resultater.

Kvinnen var til behandling hos 52-åringen fem ganger, og kjæresten hennes var med og tilstede da hun ved første behandling ble bedt om å kle av seg på overkroppen. Han var ikke med de fire neste gangene, men ifølge healeren kom kvinnen aldri alene til behandling.

– De øvrige gangene hadde hun med seg sin mor. Hvis kvinnen følte at behandlingen ikke var slik som den skulle, finner vi det rart at hun ikke ba moren om å være tilstede i samme rom, sier Steinsbø.

- Retten var overbevist
Aktor i straffesaken la ned påstand om fengsel i åtte måneder for healeren, hvorav tre måneder skulle gjøres betinget. I tillegg var det lagt frem krav om erstatning og oppreisningserstatning til kvinnen.

– At retten også i det sivilrettslige spørsmålet konkluderer med at min klient ikke må betale erstatning, tolker vi som at retten har vært nok så overbevist om at han ikke var skyldig, sier Steinsbø.

52-åringen har foreløpig ikke tatt stilling til om han vil kreve erstatning av kvinnen. Det er heller ikke kjent om påtalemyndigheten anker frifinnelsen til lagmannsretten.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere