RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drapstruet før boligbrann

Sist oppdatert:
En 29 år gammel kvinne fra Moss skal ha blitt drapstruet før huset hennes brant.

Politiet etterforsker nå mulige drapstrusler på den 29 år gamle kvinnen. Hun ligger nå alvorlig skadet på Haukeland Universitetssykehus etter den dramatiske brannen i Fjordveien 14 i Moss torsdag morgen.

- Sa han skulle drepe henne
Nå viser det seg at kvinnen i forkant av brannen skal ha mottatt en drapstrussel på mobiltelefonen, skriver nettutgaven til Moss Dagblad.

- Det ble sagt at den skadde 29-åringen har levert en anmeldelse om trusler til politiet i forkant av torsdagens brann, men vi i ledelsen kjente ikke til disse truslene. Det er først nå under etterforskningen vi ble gjort kjent med at hun hadde mottatt en anonym telefon som gikk ut på at noen truet med å ta livet av henne, sier politistasjonssjef Ib Kristiansen i Moss til avisen.

Truslene skal ha blitt gitt til kvinnen for noen uker siden.

- Han hadde fordreid stemme og sa han skulle drepe henne og hele familien, og tenne på huset. Etter at hun hadde spurt hvem han var flere ganger, la han på røret, forteller brannofferets mor Janny Skei Andersen til VG.

Langvarig konflikt
Kristiansen har ingen forklaring på hvorfor anmeldelsen ikke ble brakt videre, men understreker at saken etterforskes parallelt med brannen.

Kristiansen opplyser til Moss Avis at politiet i 2003 etterforsket en trusselsak og at det endte med et utvisningsvedtak.

- Slik situasjonen står i dag utelukker vi ingenting. Når det gjelder politiets påståtte unnlatelsessynd, kan jeg ikke kommentere dette - rett og slett fordi jeg ikke kjenner til hendelsen. Men vi skal til bunns i dette og møter familien til samtaler førstkommende mandag, sier Kristiansen.

Det skal ha vært en langvarig konflikt mellom 29-åringen og en tidligere venn. Personen som fremsatte truslene skal ikke være identifisert, men kvinnen og hennes familie har tatt det for gitt av truslene står i sammenheng med konflikten.

Politiet i Moss har fått hjelp fra Kripos til å fastslå brannårsaken. Tre voksne og to barn ble sendt til sykehus etter husbrannen torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere