*Nettavisen* Nyheter.

- Drept etter karikatur-krangel

Foto: khaleejtimes.com

En krangel om Muhammed-karikaturene skal være årsaken til at en 31 år gammel inder ble drept på et bergensk tankskip forrige uke.

15.02.06 14:43

Det som startet som en krangel om de omstridte karikaturene av Muhammed, endte i drap ombord på det bergenske tankskipet «Champion Pioneer», skriver avisen Khaleej Times i De forente Arabiske Emirater onsdag.

Bundet til stol
I forrige uke ble en 31 år gammel sjømann funnet død, etter en slåsskamp med kollegene. Den rabiate inderen måtte overmannes og legges i jern av flere, etter at han blant annet skal ha truet med å kvele kapteinen. 31-åringen ble bundet fast til en stol. Noen timer senere ble han funnet død.

Khaleej Times skriver at 31-åringen bar preg av mishandling. Under obduksjonen skal det ha blitt funnet tegn som tydet på at mannen var utsatt for vold, blant annet flere mindre kraniebrudd, skriver Bergensavisen.

Kripos nektet
- Vi fikk høre om dette i morges, men for oss er dette uforståelig. Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Arne Viste i Champion Tankers AS til ba.no.

Sju menn sitter fengslet i forbindelse med saken i Fujaira. Politietterforskere fra Hordaland og Kripos har reist ned til Emiratene for å bistå politiet, men har så langt blitt nektet å etterforske saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.