- Drept etter Muhammed-krangel

Den tiltalte for Bjerke-drapet skal ha kranglet med drapsofferet om Muhammed-tegningene. Deretter falt skuddet.

24.04.07 20:01

(iOslo.no) Mannen som står tiltalt for drapet på Bjerke Kro 10. februar i fjor skal ha kranglet med offeret om religion. Det forklarte et øyenvitne retten tirsdag. Øyenvitnet sto bak baren den fatale kvelden.

Ifølge øyenvitnet skal den nå avdøde, som var muslim, ha vært svært pågående og aggressiv. Mannen som står tiltalt for drapet er eks-jugoslav, mens den avdøde irakiske mannen hadde studert medisin i Sarajevo.

Derfor gikk samtalen dem imellom på serbokroatisk, men iblant brøt de over til norsk. Slik forsto øyenvitnet hva som var tema.

Les også: - Skulle lage blodbad

Den nå avdøde kom til stedet litt over åtte kvelden 10. februar.

- Han spurte om NN (tiltalte, journ. anm.) hadde vært der. Det hadde han ikke, så han ringte selv. Deretter snakket vi om Muhammed-tegningene. Han virket forbannet, sa øyenvitnet.

- Bannet om kristne
Etter telefonsamtalen med den tiltalte sa han, ifølge vitnets politiforklaring, «han tør ikke komme ned fordi han er kristen"

- Var han beruset, spurte aktor.

- Nei, det tror jeg ikke. Når han drikker ser han sint ut. Men han drev og bannet om kristne.

- Pleide han å være sint, spurte aktor.

- Jeg snakket med ham noen ganger, og han ble fort sint om vi snakket om noe han ikke likte.

De to skal ha snakket iblant stille, iblant svært høylydt. Vitnet har fortengt mye som skjedde den kvelden, men én ting husker hun godt.


Hørte at de kranglet om Muhammed
- Den tiltalte rettet på jakken sin, eller han åpnet den litt. Da så jeg redsel i øynene på XX (avdøde, journ. anm.). Han mistet lommeboken sin, og han skalv på hendene. NN sa: «Jeg kan være tøff, men jeg trenger ikke å være det» Jeg tror det ble litt annerledes etter det.

Det var like etter dette at basketaket brøt ut. Vitnet hadde snudd seg for å hente et glass vann. Da hun snudde seg tilbake hadde de to gått løs på hverandre.

- De sto og holdt kvelertak på hverandre. Etter under et minutt gikk XX (avdøde, journ. anm.) i bakken, og jeg hørte et smell.

Hva startet denne kampen?

- De kranglet om Muhammed-tegningene, og de var av forskjellig religion.

- Husker bare bruddstykker

Selv har tiltalte forklart at han ikke husker noe særlig fra drapskvelden. Hans siste minne er at den avdøde prøver å riva ham overende. Deretter husker han bare et smell før politiet setter på ham håndjernene.

Samtidig trekker han selv konklusjonen at han må ha skutt, og han innrømmer at det at han tok med seg drapsvåpenet denne kvelden er den direkte årsaken til at en mann mistet livet.

- Jeg må ha fått panikk, det må være grunnen til at det skjedde, sa den tiltalte tirsdag.

I retten tirsdag ba han dommeren om tillatelse til å be den avdødes sønner om tillatelse. Han snudde seg, så de to i øynene og sa: «Jeg beklager»

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag