RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drept for penger

Sist oppdatert:
To menn ble fredag satt i isolasjon for drapet på Per (73).

De to siktede mennene på 24 og 36 år, er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene må de sitte i full isolasjon, opplyser Oslo tingrett fredag ettermiddag. Det skal være særlig fare for bevisforspillelse som har gjort at politiet krever isolasjon for de to.

Per Høyland (73), som har jobbet som klokker og kirketjener i Høvik kirke i 49 år, ble funnet drept i sin egen leilighet i Calmeyers gate i Oslo sentrum mandag ettermiddag.

258856

Tirsdag ble den 24 år gamle mannen pågrepet og siktet for drapet. Det samme ble to kvinner, som ble siktet for å ha holdt mannen skjult. Disse ble løslatt torsdag.

36-åringen ble pågrepet og siktet for drapet onsdag. Begge mennene er avhørt av politiet. De to skal ha oppsøkt Høyland for å få penger. De stjal bankkortet fra pensjonisten og gikk ut for å ta ut penger. Men deretter dro en eller begge tilbake til 73-åringen, skriver TV2.

Erkjenner vold
Politiadvokat Cecilie S. Møller sier til Nettavisen at begge de drapssiktede erkjenner å ha utøvd vold mot pensjonisten Per Høyland (73), men at ingen av dem erkjenner selve drapshandlingen. De er begge siktet for forsettlig drap.

36-åringen skal ha forklart for politiet at det var 24-åringen som var den aggressive parten, og at han på et tidspunkt ikke ønsket å være med på mishandlingen lenger, og forlot leiligheten før selve drapet.

Per Høyland var kjent som en mann med stort hjerte for de svakere i samfunnet. Hans hjem var åpent for mange av Oslos «løse fugler». Blant disse var 24-åringen og 36-åringen. Begge har rusproblemer, og begge er dømt for vold- og vinningskriminalitet tidligere.

Les også: Slo og sparket Per

Politiet mener nå de har tatt de personene som har stått bak drapet.

- Vi regner ikke med at det blir flere pågripelser, sa Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnittet, til Nettavisen torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere