- Drept med 40 knivstikk

Foto: (Politiet)

En 23 år gammel kineser er tiltalt for å ha drept sin fetter og hans kjæreste på et studenthjem i Oslo.

20.01.05 15:47

Det brutale dobbeltdrapet på kjæresteparet Yuhang Wu (22) og Ningyan Yu (23) i studentboligen i Bjerregaardsgate 21 i Oslo i februar 2004 fikk mye omtale. Politiet trodde først at det kunne være snakk om et mafia-drap. Senere ble fetteren til Wu siktet for drapet.

Nå er det tatt ut tiltale i saken, og hovedforhandlingen vil trolig starte i Oslo tingrett innen seks uker, skriver Dagbladet.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at den 23 år gamle tiltalte kineseren drepte sin fetter med 40 knivstikk. Deretter skal han ha drept Yu med en snor.

Sterke indisier
Den 23 år gamle kineseren nekter for å ha drept kjæresteparet. Politiet mener derimot å ha bevis. Ifølge Dagbladet kan det blant annet bevises at den tiltalte brukte den drepte jentas SIM-kort i sin mobil etter drapet. Den tiltalte fikk etter drapet en SMS fra jentas mobiltelefon der det sto at paret hadde tenkt å reise bort.

Det ble også tatt ut 10.000 kroner fra jentas konto etter drapet. Politiet mener at den tiltalte tok ut pengene.

Løse tråder
Politiets etterforskning har ikke gitt svar på alle spørsmål. En DNA-profil funnet på snoren er ikke knyttet til en kjent person. Det er heller ikke fotavtrykk funnet i leiligheten der paret ble funnet drept.

Politiet har under etterforskningen holdt muligheten åpen for at det har vært flere drapspersoner innvolvert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.