*Nettavisen* Nyheter.

- Drept mens han sov

Drapssiktedes (25) forklaring stemmer ikke overens med politiets teori.

04.03.08 10:30

Politiet mener 25-åringen angrep og drepte sin nabo mens han sov. Det er i tilfelle stikk i strid med mannens forklaring om at 45-åringen ble drept etter at de to begynte å slåss.

Siktelsen kan endres
Politikilder skal ha bekreftet teorien overfor agderposten.no. Det kan bety at drapshandlingen var planlagt, og vil eventuelt bety langt flere år i fengsel dersom han dømmes ut fra en slik påstand.

- Vi har hele tiden en løpende vurdering av siktelsen. Jeg kan si såpass som at vi grundig vurderte en siktelse på overlagt drap, men endte med drap. Dette fordi det er ting som må vurderes nærmere. Siktelsen er derfor foreløpig. Jeg kan ikke utelukke en endring, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til avisen.

Tok på hansker
Resultatet av obduksjonen, samt en rekke tekniske undersøkelser og vitneforklaringer, er noe av det politiet avventer for å få klarhet i hva som skjedde natt til 14. februar i år.

Spesielt dette at den siktede tok på seg hansker da han gikk inn med en jernstang på soverommet til offeret, kan peke mot at drapet var en planlagt handling. I tillegg skal den siktede ha innrømmet overfor en 33 år gammel kvinnelig bekjent at 45-åringen sov da han gikk inn på soverommet for å ta han.

- Vi mener man ikke er i nærheten av nødverge, er alt politiadvokat Leif Aleksandersen vil si til det.

Erkjent drapet
25-åringen er så langt siktet for å ha forvoldt en annens død. Han har i fengslingsmøte erkjent å ha drept naboen, men sier dette var i selvforsvar etter at de to begynte å krangle og slåss. 25-åringen har forklart at han slo med en jernstang for så å ta kvelertak på 45-åringen.

45-åringen ble funnet ihjelslått og gjemt i et kott 1. mars. Trolig ble mannen drept natt til 14. februar, og ble liggende i sengen sin i halvannen uke før 25-åringen skal ha flytte liket over i ett kott i sin egen leilighet.

De to mennene delte bad og kjøkken, men hadde ellers hver sin leilighet i et hus i Arendal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.